van olyan híre és vonzereje, ami megtölti a főteret

2020.10.05. 07:10

Kiderült, hogy a Móri Bornapok egyedül is jól megállja a helyét

Csökkentett tartalommal vágott neki a város önkormányzata a Móri Bornapoknak. Nem érkeztek külföldi zenekarok, delegációk és színpadi műsorok, mégis kiváló rendezvényen van túl a város.

Palocsai Jenő

Fotó: Hrubos Zsolt

Nem jelenhettek meg sok vendéget vonzó, magyar sztárok a bornapok színpadán, hiszen színpad sem volt. Az utcákon és a tereken mégis kígyózott a tömeg, élvezve a jó időt és a színes látnivalókat. A Lamberg-kastély udvarában állítottak ki a kézművesek, a Kossuth utcában falatozhattak a látogatók, és a pénteken megnyitott Borutca finom nedűkkel látta el a vendégeket.

Udvardi Zalánnal (b) szemben Tancsa Tamás, legjobb ifjúsági sakkozó, ám ezúttal Zalán nyert
Fotó: HZS

A Móri Írók és Képzőművészek Szövetségének tagjai a Művészbejáróban vártak mindenkit szeretettel, és miközben a lövészverseny résztvevői a célkeresztet nézték meredten, addig a sakkversenyen indulók az ellenfél lépéseit vetették össze a sajátjukkal a kockás tábla felett. A Teremtés kútjában elapadt a bor csordogálása, ám a fennállásuk 20. évét ünneplő, Bäcker Zsuzsanna vezette Móri Borhölgyek szeretete ugyanolyan áradó, mint a megelőző években, így idén is választottak Ezerjó Borfiút, Varga Levente Csaba személyében.

Az idei Ezerjó Borfiú a Varga család aprósága, Levente Csaba lett
Fotó: Hrubos Zsolt

Máskor a tetőpont a szombat, a népszerű fellépőkkel a színpadon. Most a Móri Bornapok arról szólt, amiről a nevét kapta, és ennek megfelelően a rendkívül népszerű és a ritkaságnak számító borfajták váltogatták egymást, sajátos színpadjukon, a kóstolók poharában. A zene sem maradt el, mert míg a Borutcában leginkább a beszélgetés moraja szállt, addig az Ezerjó utcában galambot lehetett fogatni a vendégekkel, akik élő zenére táncoltak még a présház lépcsőin is, igaz, csak este tizenegyig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában