pótolnák a kényszerből kivágott fákat

2020.10.09. 07:25

Hivatalosan átadták a Diófa utcai járdát Magyaralmáson

Kevéssel a kivitelezés befejezését követően hivatalosan is átadták a teljesen új gyalogjárót a Diófa utcában.

Palocsai Jenő

19 millió forintból épült meg a járda Fotó: önkormányzat

Még a nyáron, pontosan június 20-án volt a munkaterület átadása, ám a fakivágási engedély miatt eléggé húzódott a kivitelezés, mert a Diófa utca nem fantázianév volt csupán, ugyanis egybefüggő diófasor volt a közterület névadó ékessége. A fák már korábban is megsínylették a másik oldalukon lévő felszíni vízelvezető árok kiépítését, így sajnos a járdaépítés megpecsételte a sorsukat. A kivitelezést elvégző vállalkozó ettől függetlenül a megállapodott határidőre elkészült, méghozzá az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében. A teljes bekerülési költség majd 19 millió forint volt, és ehhez közel négymillió forint önerőt kellett hozzárendelnie az önkormányzatnak. Az összegből 620 méter járda készült el, 1,1 méter szélességben. Az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy a kényszerűségből kivágott fákat pótolják.

19 millió forintból épült meg a járda Fotó: önkormányzat

Az átadáson Pap Tibor polgármester ismertette a lezárult projekt részleteit, majd Törő Gábor országgyűlési képviselővel és a helyi kivitelezővel, Tóth Péterrel közösen átvágták a nemzetiszín szalagot. Az avatóünnepségen Lendvai Cintia és Dudás Anna klarinéton játszott, Török Flóra pedig elszavalta Váci Mihály Építs tetőt! című versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában