Ijesztő alakok hada vette birtokba a belvárost

2020.10.22. 07:05

Elűzték a szellemeket a Hunyadisok

Vidám, fergeteges felvonulással és zenés-táncos előadással igyekeztek elűzni az ártó szellemeket a hunyadis diá­kok és tanáraik.

Héjj Vivien

Vidám boszorkányokkal és maskarás alakokkal telt meg a Városház tér

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy kis időre a belváros felett is „átvették az uralmat” a boszorkányok, a szellemek, a csontvázak és egyéb ijesztő képződmények szerda dél­előtt. Nem kell megijedni, nem idegenek szállták meg az Országalma környékét, csupán a hunyadis diákok töltötték meg zenével, tánccal és vidámsággal a város szívét.

A Hunyadi Mátyás Technikumban már hagyománynak számít a boszorkányos nap, melynek keretében idén az iskolától indulva vonultak a diá­kok az Országalmáig, ahol máris kezdődhetett a mulatság.

Vidám boszorkányokkal és maskarás alakokkal telt meg a Városház tér
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ötödik éve rendezzük meg a boszorkányos napot, ami most szerdára esett. Általában az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon szoktuk ezt megszervezni. Egy-egy tan­órát feláldozunk, kivonulunk az iskola falai közül és egy kicsit alakoskodunk. Mindig is izgatta az embereket az alakoskodás, ezzel szórakoztatta magát az emberiség. Azért, hogy az ártó szellemeket távol tartsuk az iskolától és természetesen a várostól, boszorkányruhában jelenik meg a tanerő az órákon és természetesen a diákok is beöltöznek – mesélt a rendezvény hagyományáról Gyenei Magdolna igazgató.

 

A kihelyezett bográcsba kígyót, békát dobáltak a diákok, majd varázsitalt főztek ezekből a hozzávalókból. A felvonulók között nem csak boszorkányokra akadtunk, számos „rémisztő alak” is feltűnt a tömegben. A rendezvény egyik központi eleme a flashmob volt, amikor is közös zenés produkciót adtak elő a beöltözött diákok, akiket a hűvös idő sem tartott vissza attól, hogy elűzzék az ártó szellemeket és ezzel is támogassák az oktatás további zavartalan működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában