Egy festményre licitálhatnak

2020.10.28. 07:45

Aukció Horváth Hella fehérvári könyvtáros javára, aki egy megfázás szövődményeként bénult le

Egy kiállítás záróeseményén jelentettek be egy nagyon szép kezdeményezést a Köfém Művelődési Házban.

Bokros Judit

Fotó: NAGY NORBERT

Idén 30 éve rendezték meg először az Agárdi Nemzetközi Művésztelepet a művelődési ház szervezésében. Ez adta az apropót a Volt egyszer egy művésztelep… című kiállításhoz, amelyet néhány héttel ezelőtt nyitottak meg. A tárlat zárásához közeledve kedden délután kapcsolódó programként átadták a harmincéves jubileum alkalmából készült, képekkel teli kiadványt, valamint egy jótékony célú kezdeményezésről is beszámoltak.

Simon József igazgatótól megtudtuk: aukciót hirdettek az egyik kiállított mű, Vida László Madárfészek című festményére. A kedvezményezett a sokak által ismert és szeretett fehérvári könyvtáros, Horváth Hella, aki tavaly egy megfázás szövődményeként lebénult. Egy ritka autoimmun betegségben, Guillain–Barre­-szindrómában szenved, amelyből fölépülhet.

A Madárfészek a nyertes licitáló otthonába szállhat, aki ezzel máson is segít Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hella keményen dolgozik azon, hogy újra önállóan járhasson, ám a rehabilitációs gyógytornát és a kezeléseket önköltségen kell finanszíroznia. Ebben szeretnének neki segíteni. Licitálni a művelődési ház elérhetőségein ([email protected], telefonszám: 22/531-610) lehet november 27-ig. Noha a kikiáltási ár 20 ezer forint volt, egy rádióinterjú kapcsán már érkezett felajánlás, ezért 40 ezer forintnál jár az aukció.

Másként is lehet adakozni, de Hella bankszámlaszáma mindenképpen csak a művelődési házon keresztül kérhető el.

Az eseményen jelen volt néhány olyan alkotó is, aki részt vett a művésztelepeken – ők élményeiket osztották meg a jelenlévőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában