elmélet és gyakorlat

2020.10.09. 07:40

Duális képzésről írt alá megállapodást az Óbudai és az Echo Network

Duális képzésről írt alá megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. csütörtökön.

Borsányi Bea

Nyílt nap a műszaki karon: megszólítják a fiatalokat Fotó: FMH-archív

A cég idén októbertől mérnök informatikus és műszaki menedzser alapszakokon tanuló hallgatók gyakorlati képzésében vállal szerepet. Seebauer Márta, az egyetem megbízott oktatási rektorhelyettese elmondta, a duális képzési forma leginkább a kimenetet segíti, vagyis a megszerzett elméleti tudás mellett biztosítja a piacképes gyakorlati ismereteket. Ám az Óbudai Egyetem számára a bemenet is fontos, azon dolgoznak, hogy sikeresen szólítsák meg a középiskolásokat, és hívják fel az úgynevezett STEM-szakmákra – amelyekhez tudományos, technológiai, mérnöktudományi vagy matematikai végzettség szükséges – a figyelmüket.

Nyílt nap a műszaki karon: megszólítják a fiatalokat Fotó: FMH-archív

Ahogy azt Domokos Tamás, az Echo vezérigazgatója megjegyezte, nem ismeretlen a két intézmény egymás számára, hiszen más területeken évek óta létezik közöttük együttműködés. A jó partnerségi viszony most jó alapja lehet annak, hogy a duális képzés tekintetében megkötött újabb megállapodással szorosabbra fűzzék a szálakat. Kiemelte, a duális képzés adekvát válaszokat adhat a 21. század kihívásaira. Ehhez azonban fontos a szemléletváltás, mert ma még sokszor – ahogy fogalmazott – 19. századi gondolkodásmóddal és 20. századi intézményrendszerrel próbálunk 21. századi problémákat megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában