szelektív

2020.10.18. 07:05

Bakonycsernyén is beindul a kétkukás ürítési rend

A zsákos szelektív gyűjtés immár a múlté a nagyközségben. A település vezetése vállalta az edényekkel kapcsolatos tennivalókat, és az önkormányzat dolgozói ki is osztották a színes fülekkel jelzett, szelektív kukákat.

Palocsai Jenő

Helybe hozták a szelektív kukákat

Fotó: önkormányzat

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által megnyert pályázat segítségével a közszolgáltatók bevezetik a „kétkukás” rendszert. A lakosoknak már nem kell zsákba tenni a szelektíven gyűjtött hulladékot, hanem minden, szerződéssel rendelkező háztartásnak térítésmentesen átadnak egy gyűjtőedényt. Csak ott kaptak és kapnak a hulladékkezelővel szerződött magánszemélyek, ahol az önkormányzat vállalta a kiosztással járó adminisztratív, szerelési, illetve tárolási feladatokat.

Helybe hozták a szelektív kukákat
Fotó: önkormányzat

Így történt a szelektív hulladékgyűjtő edények kiosztása Bakonycsernyén is, ahol nem kevesebb mint 1100 darabot osztottak ki. Ezekbe papír-, műanyag- és fémhulladék kerülhet majd a jövőben.

A kerekes tárolók ürítése a megszokott módon, vagyis kéthetente történik, és mint megtudtuk, aki nem tudta átvenni a gyűjtőedényt, az a Deponiánál megteheti Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában