Természet, játékosan

2020.10.20. 07:25

A Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai interaktív előadáson vettek részt

Interaktív mesés-játékos előadás keretében ismerkedhettek meg a kisiskolások többek között a ganajtúróbogárral és annak környezetre gyakorolt jótékony cselekményeivel.

Héjj Vivien

Interaktív foglalkozáson ismerkedtek a természettel

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Gaja Környezetvédő Egyesület kezdeményezésére, az Arconic Alapítvány támogatásával jöhetett létre az a rendezvény, melynek során hétfőn a Munkácsy Mihály Általános Iskola kisdiákjai interaktív mesés formában ismerkedhettek meg a környezettel.

A játékos foglalkozásba a gyerekek is örömmel bekapcsolódtak, szinte észrevétlenül tanulták meg azt, hogy egy-egy bogárnak milyen külső jellegzetessége van, hogyan él és milyen jótékony hatása van a természetre.

Interaktív foglalkozáson ismerkedtek a természettel
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Délután már a szülők is szerepet kaptak a programban, ők a komposztálásról szerezhettek új és hasznos ismereteket.

Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke elmondta, ha azt szeretnénk, hogy még száz év múlva is teremhessen a kertekben paradicsom, legyenek egészséges gyümölcseink és táptalajunk, akkor lépni kell. Ezt a tudást pedig minél fiatalabb korban át kell adni, hogy a gyerekek is tudják, hogy a lehullott avar hogyan, miként alakul át humusszá, hogyan lesz belőle a talaj termékenységét meghatározó igen fontos elem.

 

A rendelkezésre álló támogatást eszközök beszerzésére, bemutatóeszközök vásárlása, szakemberek meghívására, valamint foglalkozások megszervezésére és lebonyolítására fordítja az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában