Koronavírus Fejérben

2020.10.02. 07:25

A kicsik védelmében elmaradt a Mihály-napi vásár Polgárdiban

Nedeczky Istvánné óvodavezető arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a szülőkkel és a munkaközösséggel történő egyeztetés után arra jutottak, hogy a gyermekek és a látogatók védelme érdekében az Eszterlánc Óvodában az idén nem tartják meg a hagyományos Mihály-napi vásárt.

V. Varga József

A hagyomány sajnos az idén megszakadt

Fotó: Óvoda

A rendezvény évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a városban élők körében, a szülők és az óvodai dolgozók a gyerekek bevonásával gondos tervezéssel, hatalmas lelkesedéssel készítik a különböző egyedi portékákat, kézműves tárgyakat, lekvárokat, süteményeket, de volt lovashintó és más ötletes program is, amelyek színesebbé tették az eseményt.

Amint megtudtuk: a jelképes összegért megvásárolható termékek és szolgáltatások árából befolyt összeget az óvodai csoportok szépítésére, játékok vásárlására fordították minden évben. A hagyomány sajnos az idén megszakadt, mert a koronavírus-járvány soha nem látott sebességgel terjed, ráadásul tavaszhoz képest most sem az óvodákat sem az iskolákat nem kíméli a fertőzés, hiszen stratégiát váltottunk, az országot működésben kell tartani. Mindez fokozott óvatosságot követel meg minden felelős intézményvezetőtől.

A hagyomány sajnos az idén megszakadt
Fotó: Óvoda

Nyikos László polgármester egyetértését fejezte ki a döntéssel kapcsolatban. A városvezető elmondta: tudja, hogy mennyire megosztó egy-egy rendezvény elhalasztása, hogy mekkora nyomás nehezedik ilyenkor egy-egy vezetőre.

– Örülök annak, hogy mind az óvodavezetés, mind a munkaközösség a szülőkkel egyetértésben hozta meg helyes döntését, mert a gyermekek egészsége mindennél fontosabb. Nem kockáztathatunk meg egy olyan rendezvényt, ahol egy lehetséges fertőzési gócpont kialakulásával százak kerülhetnek karanténba, az intézmény működése pedig ellehetetlenülne – fogalmazta meg Nyikos László.

A polgármester hozzátette: az óvodai csoportok a Mihály-napi vásár nélkül sem fognak az idén szűkölködni, hiszen az önkormányzat minden egyes csoport részére – a működési támogatáson felül – további 100 ezer forintot biztosít, amelyet az óvoda saját belátása szerint költhet a csoportszobák fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában