Hosszú és tartalmas élet

2020.09.01. 07:15

Visy Imre Károly a kilencvenedik születésnapját ünnepelte

Oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötték a város egyik kiemelkedő alakját, kilencvenedik születésnapján.

Palocsai Jenő

Visy Imre Károly 90 éves F.: FG / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Egy földszinti lakásba csengettek be hétfőn délelőtt a sajtó összegyűlt képviselői, hogy a lehető legkisebb zavart okozva jelen legyenek, amint Fehérvár önkormányzata nevében Kovács Zsoltné képviselő felköszönti a 90. születésnapját ünneplő Visy Imre Károlyt. A kaputelefon gombját még el sem engedtük, máris megjelent az üvegajtóban az ünnepelt, széles mosollyal és ruganyos járással, hogy beengedjen bennünket.

Visy Imre Károly 90 éves F.: FG / FMH

Visy Imre Somogyváron látta meg a napvilágot. Hosszú és tartalmas élete során lakott többek között Bárdibükkön, Pécsett, Veszprémben és Fehérváron is, ám utóbbi minden szempontból az otthona lett: 1959-ben ebben a városban telepedett le feleségével, akivel hatvan évig élt együtt jóban-rosszban egészen a tavalyi örök búcsú pillanatáig. A fiatalos kilencvenesnek egy fia, négy unokája s egy déd­unokája van. Elmondása szerint az utódok ellátják őt minden jóval. A Műszaki Egyetemen végzett, hét évig még főmérnök is volt a vízműnél, és 1990-ben ment nyugdíjba. Az ünnepelt szerint a hosszú élet receptje a sok sport, és hogy sosem ivott vagy dohányzott, s minden reggel egy söröskorsó tej és egy zsömle várta a konyhapulton. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy a legfontosabb összetevője a 90 évnek a kemény, megfeszített munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában