sokakat csábított

2020.09.22. 07:05

Víg szüreti karaván Úrhidán

A hagyományőrző szüreti felvonulások sokakat csábítanak, Úrhidára is tucatnyi településről – Aba, Berhida, Csór, Jenő, Káloz, Kisláng, Kőszárhegy, Polgárdi, Sárkeszi, Szabadbattyán, Tác és Várpalota – érkeztek a lovasok, hogy a falubeliekről ne is beszéljünk.

V. Varga József

Szíveslátás a Táncsics és Dózsa utca sarkán – a menetet lezáró vendéglátást a Szabadidőparkban tartották

Fotó: Bátor Zsolt

A díszes karaván szombaton 11 órakor indult az Arany János utcai Szabadidőparkból – számolt be lapunknak az eseményekről Müller Szandra. Bíró uram, Estelecki Balázs és a bíróné, Kolonits Mónika örömmel foglalt helyet a hintóban; a kisbíró tisztét ismét Bátor Botond látta el. A felvonulók – Bognár József polgármester kérésére, miszerint a járványhelyzet miatt minél kevesebb helyen kerüljön sor nagyobb csoportosulásra – csupán három megállót terveztek az útvonalba. Jelesül Úrhida elején, közepén és végén. Tizenhét úrhidai fiatal körtánccal készült a szüretre, vidám, pörgős táncukkal köszönték meg a felvonulókat elemózsiával és itókával kínálók szíveslátását.

Szíveslátás a Táncsics és Dózsa utca sarkán – a menetet lezáró vendéglátást a Szabadidőparkban tartották
Fotó: Bátor Zsolt

A kapukban integető gyerekeknek (de a felnőtteknek is) a táncos fruskák cukorkával kedveskedtek, hogy megnézték, megtapsolták őket. A menetet lezáró vendéglátást ugyancsak a Szabadidőparkban tartották: Szőke Gábor ízletes babgulyást főzött a fáradhatatlan csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában