Kitüntetett tervezők

2020.09.24. 07:10

Tagjait díjazta a megyei építész kamara

A névadó születésének évfordulóján, annak egykori, várkörúti lakóháza előtt adták át szerda délután a Fejér Megyei Építészek Kamarája Molnár Tibor Építészeti Díját.

B. Kiss László

Karikóné Czanek Henriette Németh László építészkamarai elnöktől vehette át az elismerést

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Tibor, aki 1904 és 1990 között élt, több modern épületet tervezett Fehérváron, és több évtizedes főmérnöki tevékenysége is példamutató. Róla nevezték el a megyei építészkamara 2017-ben alapított díját, melyet most adtak ki harmadszor. Az elismerésre a 350 fős szervezet tagjai pályázhatnak. A nyertes pályamunkákat Máhler György, a kamara alelnöke méltatta a szerdai díjátadáson.

Karikóné Czanek Henriette Németh László építészkamarai elnöktől vehette át az elismerést
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Karikóné Czanek Henrietta egy fehérvári, a Zsolt utcában található régi épület átépítését, bővítését tervezte meg úgy, hogy nem változtatta meg a ház utcaképbe jól illeszkedő homlokzatát, a hozzáépítés azonban már modern stílusban történt. Olyan ez, mint a csilis csoki: szokatlan, de finom – jellemezte Máhler György. A Gelencsér Olivér által megálmodott lakóház az amerikai modern építészet ide pottyant darabja az Őrhalmi szőlőkben – fogalmazott a másik díjazott kapcsán az alelnök. A harmadik kitüntetett Horváth Bálint, aki – három másik mérnökkel közösen – tervezte meg a martonvásári sportcsarnokot. Ennek egyik erénye, hogy jól illeszkedik a környéken álló, kisebb épületek közé – hangzott el.

Az átadáson a díjazottak közül csak Karikóné Czanek Henriette volt jelen, aki Németh László elnöktől vette az elismerést. A pályaművekből a helyszínen tablókiállítást rendeztek, amely két hétig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában