Koronavírus Fejérben

2020.09.08. 15:05

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Vörösmarty Színház egyik művészének – Frissítve

Feol.hu, Majer Tamás

Fotó: Elekes Gergő

A Vörösmarty Színház közleményben tájékoztatott arról, hogy társulatának egyik tagját sajnos a Covid vírus jelenlétével azonosították, miután a PCR tesztje pozitív lett, ezért elmarad Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója, valamint várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás. A járványügyi hatóság tájékoztatásáig szíves türelmet kér a színház, azonnal jelezni fogják, amint újra fogadhatnak közönséget.

Frissítés:

Egyébként a társulat elmúlt napjai sem voltak nyugodtak. A fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) strukturális változásai miatt kirobbant, már-már országos vitában a fehérvári társulat tagjai is véleményt formáltak. Pörög a világhálón egy szeptember 4-ei fotó, csoportkép, amelyen mások mellett olyan kiváló színészek is láthatóak, mint Tóth Ildikó és Gáspár Sándor. Molinójukon a „#free SZFE” felirat volt olvasható.

Másnap, szeptember 5-én, a Vörösmarty Színház épülete előtt, székesfehérvári ellenzéki önkormányzati képviselők részvételével, illetve részben szervezése mellett lezajlott egy tüntetés is az ügyben. Szikora János színházigazgató közleményben határolódott el ez utóbbitól, idézzük: „a színház nevét helyszínként felhasználó politikai demonstrációtól”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában