gyergyó emlékparkban

2020.09.08. 07:35

Némán helyezték el az emlékezés virágait Fehérváron

Ahogy minden évben, az idén is megemlékeztek a Gyergyószentmiklós határában elesett 159 székesfehérvári katonáról. Ám a Gyergyó emlékparkban a koszorúzás idén csendben, beszédek nélkül történt.

Borsányi Bea

A Gac-hegy oldalában elesettekhez szállt a gondolat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester, több fehérvári képviselő és civil szervezetek tagjai is jelen voltak azon a koszorúzáson, amelyet minden évben az 1944. szeptember 7-én hajnalban, a Gyergyószentmiklós melletti Gac-hegy oldalában elesett és azóta is ott nyugvó székesfehérvári katonák emlékére tartanak.

A Gac-hegy oldalában elesettekhez szállt a gondolat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Minden esztendőben Gyergyószentmiklóson is fejet hajtanak a Magyar Királyi 3. Szent István gyalogezred tábori pótezredének katonái előtt, akik vélhetően egy árulás következtében, a szovjet előőrs betörése nyomán vesztették életüket. Idén azonban a két település csupán videóüzenetben oszthatta meg egymással polgármestereiknek az eseményhez kapcsolódó gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában