szociális bérlakás

2020.09.23. 15:00

Keresik a lakások új bérlőit Sárkeresztúron

Beköltözésre vár a Farkas Miklós utca öt új épülete, melyekre szociális bérlakás támogatás formájában várja a jelentkezőket Sárkeresztúr község önkormányzata.

Korondy Tamás

Szociális bérlakásokkal kíván segíteni a rászorulóknak Sárkeresztúr

Fotó: önkormányzat

A Farkas Miklós u. 12., 14., 16., 18. és 25. szám alatti önkormányzati szociális bérlakásokra lehet benyújtani pályázatot – olvasható a település pályázati kiírásában. Mint megtudtuk, a bérlakások bérleti díját négyzetméterenként 200 forintért számítja az önkormányzat, s legfeljebb 5 évre szólhat a bérleti szerződés.

Kitételként nevezték meg, hogy a jelentkezőnek Sárkeresztúron legalább 5 éve be­jelentett állandó lakcímmel kell rendelkezniük, illetve nem lehet lakóingatlan tulajdonukban, sem annak haszonélvezeti joga. Nem lehet közüzemi díjtartozása sem, és lakástakarék-szerződéssel kell rendelkeznie a jelentkezőnek. A pályázati adatlap átvehető a Sárke­resztúri Polgármesteri Hivatalban.

Szociális bérlakásokkal kíván segíteni a rászorulóknak Sárkeresztúr
Fotó: önkormányzat

A kiírás szerint előnyt élvez az a pályázó, aki gyermekek eltartásáról gondoskodik, a pályázat benyújtásakor rendelkezik munkaviszonnyal, s a bérlakás időtartamát követően szándékában áll saját ingatlant szerezni a település területén. Egy pályázó egyidejűleg egy lakásra nyújthat be pályázatot a pályázati adatlap kitöltésével, amelyet szeptember 30. 15 óráig kell eljuttatni a Sárkeresztúri Polgármesteri Hivatalba. A kiválasztott pályázókkal 2020. november 1-jéig szerződéskötésre kerül sor, ezt követően vehetik át a lakásokat a kiválasztott új bérlők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában