Koronavírus Fejérben

2020.09.03. 07:15

Érinti-e a Fejér megyei önkormányzatokat a sztrájk?

Szerdától háromnapos önkormányzati sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, jelentette be Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke Budapesten.

FMH

A Belügyminisztérium épülete előtt megtartott eseményen az MKKSZ elnöke hangsúlyozta: minderre azt követően kerül sor, hogy a belügyminiszter nem volt hajlandó a szakszervezettel érdemi párbeszédre, illetve közölte, hogy egyik követelésüket sem tartja tárgyalási alapnak.

Az MKKSZ fő követelése az önkormányzatok költségvetési finanszírozásának rendezése, illetve azon kiadások megtérítése, amit az önkormányzatok a járvány elleni védekezésre fordítottak a kormány rendeletei alapján. Lapunk megkereste mind Boros Péternét, mind pedig a Fejér megyei titkárt, Faragóné Fister Arankát, ám arra vonatkozóan, hogy a megyében mely önkormányzatokat érint a sztrájk és hogy okoz-e ez az ügyintézésben fennakadást, nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában