Koronavírus Fejérben

2020.09.09. 16:00

Elismerésben részesültek a fehérvári karitász önkéntes segítői

A vírushelyzet alapjaiban megváltoztatta a karitász munkáját, hiszen a személyes kapcsolatfelvétel háttérbe szorult, így a kitartó és elhivatott önkéntes munkára minden eddiginél nagyobb szükség volt.

Héjj Vivien

Sárosi Éva, Földesi Sándorné Teréz, Czinegéné Kollár Edit, Filepné Bodnár Márta önkéntesek is oklevelet kaptak

Fotó: Karitász

Az egyházmegye segítői szívvel-lélekkel dolgoztak azért, hogy segíteni tudják a nehéz helyzetben lévőket a járvány időszakában is.

– A koronavírus-járvány idején új kihívásokkal kellett szembenéznie az egyházmegyei karitász központoknak és az önkéntes munkatársaknak is. A segítségnyújtás kapcsán nagyon fontosnak tarjuk, hogy személyes kapcsolatfelvétel történjen. Ezt a vírushelyzet jelentősen nehezítette – kezdte Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese, aki elmondta, az önkéntesek segítő munkája kiemelt szerepet kapott a nehéz időszakban.

– Volt olyan önkéntesünk, aki rendszeresen idősotthonokba járt látogatni az ott élőket. Mivel a vírushelyzetben ezt nem tehette meg, ezért videóüzenetet küldött képekkel, zenével, imával, hogy a kapcsolattartás továbbra is megmaradjon – folytatta az igazgatóhelyettes, aki hozzátette, ahogy a példa is mutatja, rendkívül kreatív megoldásokat találtak a nehéz helyzetben is.

Sárosi Éva, Földesi Sándorné Teréz, Czinegéné Kollár Edit, Filepné Bodnár Márta önkéntesek is oklevelet kaptak
Fotó: Karitász

Az idősebbek háttérbe vonulásával egyidejűleg a fiatal önkéntesek örömmel átvették a stafétát, és segítő kezet nyújtottak azoknak, akiknek erre szükségük volt, legyen szó bevásárlásról vagy a hivatali ügyek intézéséről. Egyes családoknak abban is segítséget tudtak nyújtani, hogy a gyerekek be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatás rendszerébe.

Az odaadó munkát személyre szóló oklevéllel köszönték meg azon önkénteseknek, akik a járvány időszakában is tettre készek voltak.

A székesfehérvári egyházmegyében összesen 51 fő részesült elismerésben, akiknek a névsorát itt olvashatják:

Székesfehérvár – Öreghegy: Bíró Beáta, Szlobodáné B. Krisztina, Schneider Máté, Bajáriné Sándor, Bajáriné Izeli Teréz, Kishonthy Éva, Ábrahám Csilla, Südiné Erzsébet, Tarpataki Katalin, Tornyai János, Butola Erzsébet

Székesfehérvár – Almássy-telep: Zemlényi Katica, Sütőné Ledniczky Valéria, Babai Fanni, Márfy Ágnes, Deák Lajosné, Rangics Jánosné, Vajay-Horváth Zoltán

Nagyvenyim: Légrádi Ferencné

Iszkaszentgyörgy: Ódor Györgyné

Csákvár: Tamás Péterné, Tamás Béla

Sárbogárd: Vágvölgyiné Filó Elvira, Kovácsné Pigniczki Rita

Dunaújváros: Megulesz Gabriella, Pászti Imréné Darinka, Fodor Krisztina, Zakar Vera, Horváth Istvánné Mária, Porkoláb Imréné Rózsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában