megnyerték a támogatást

2020.09.25. 15:45

Elérhető közelségben a kerékpárút a Mór-Bodajk távon

A Fejér Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén a napirendi pontok sorában beszámolók és más technikai jellegű kérdések mellett a Mór–Bodajk kerékpárút tervei is szerepeltek.

Palocsai Jenő

A legújabb előírásoknak megfelelően, de mégis a szokott módon, személyes jelenléttel tartotta rendkívüli ülését a megyei közgyűlés. Meghallgatták és elfogadták többek között a rendőrség és a katasztrófavédelem képviselői által előterjesztett beszámolókat.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: – Két okból költségvetési módosítás is történt. Az egyik, hogy a megye a várva várt fejlesztésre, a Mór–Bodajk kerékpár- és zarándokútra a támogatást megnyerte. A nyár folyamán elkészült tervek jelenleg engedélyezési szakaszban vannak. Reményeink szerint idén a közbeszerzést is el tudjuk végezni.

Az építkezés tavasszal kezdődik, és ha elkészül, kerékpárosok és gyalogos zarándokok is nagy biztonsággal tudják meg közelíteni a Mária-kegyhelyet.

A másik költségvetési módosítást igénylő napirendi pont a Gilice Erdei Iskola Alapítvány támogatása volt. Az intézmény sokat tesz azért, hogy a megye iskolásaival megismertesse a természet szépségeit, ezért a Pákozd-Sukorói Arborétum háttértámogatására 500 ezer forintot különítettek el.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget