3D nyomtató

2020.09.29. 07:10

„Csodamasinát” kapott egy hétre Lepsény

A 3D nyomtató a Digitális jólét program hálózatának jóvoltából került egy hétre a nagyközségbe, a könyvtárba. Az új nyomtatót a Közép-dunántúli régió kapta prezentációs célokra.

Borsos György

Kicsi a fekete kocka, de „erős”!

Fotó: Borsos György

A tervek szerint a régió mindhárom megyéjének (Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém) mindegyik településére eljut előbb-utóbb a „csodamasina”, hogy eloszlassa a diákok, a pedagógusok és a szülők misztikus elképzeléseit erről az IT-eszközről. A gépet a kötelező beállítások után azonnal birtokba vették a lepsényi és a mezőszentgyörgyi érdeklődők.

Kicsi a fekete kocka, de „erős”!
Fotó: Borsos György

Öt nap alatt 137-en tekintették meg a 3D nyomtató működését, illetve hallgattak meg róla egy rövid bemutatást. Ezt követően egy-egy érdeklődőnek lehetősége nyílt arra, hogy a helyi mentor felügyelete mellett nyomtathasson egy-egy általa kiválasztott figurát. Tíz iskolai csoport és számos felnőtt is megtekintette a nyomtatót, és mindenki egyetértett abban, jó lenne, ha a lepsényi könyvtár „örökben” is rendelkezne ezzel az új eszközzel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában