A kisgépek levizsgázott kezelői

2020.09.15. 08:00

Az önkéntes tűzoltóknak bizony számos területen helyt kell állniuk

Jó, hogy volt elfekvőben az egyik ház udvarán egy roncs – így gyakorolhattak a dégi önkéntes tűzoltók a nagy megmérettetés előtt.

Szanyi-Nagy Judit

Heten sikeresen tették le a kisgépkezelői vizsgát az önkéntes tűzoltók közül Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Nemcsak elméletben, de gyakorlatban is számot kellett adniuk tudásukról a Dégi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak. Kisgépkezelői vizsgát tettek! Avagy egy vizsgabizottság tagjai előtt töltöttek ki egy elméleti tesztet – a többi között fizikai kérdésekre válaszolva –, amelyet ha sikeresen abszolváltak, már mehettek is a gyakorlati részre.

Heten sikeresen tették le a kisgépkezelői vizsgát az önkéntes tűzoltók közül Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Ez utóbbiban ág- és feszítővágót is használniuk kellett, vagyis megmutatniuk azt, hogy egy viharkár vagy egy baleset esetén miként kezelnék a szóban forgó gépeket. Mindeközben persze tovább sorjáztak feléjük az érdeklődő kérdések: mikor szabadíthatnak ki egy sérültet? Mi az egyes cselekvések helyes sorrendje? S hogy a kérdésekre jól válaszoltak, mutatja: mind a hét megjelent önkéntes tűzoltó sikeres kisgépkezelői vizsgát tett ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában