átvette a stafétát

2020.09.11. 07:40

A fehérvári tájépítészet élén áll Györök Orsolya

Györök Orsolya lett Székesfehérvár újonnan kinevezett főkertésze, akinek célja a zöldfelületi értékek megtartása, bővítése.

Héjj Vivien

Györök Orsolya lett Fehérvár új főkertésze

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármesteri hivatal keretein belül kezdi meg főkertészi munkáját Györök Orsolya, aki szeptember 1-jével vette át a stafétát elődjétől.

– A főkertész feladatköre a következő hónapokban fog igazán kialakulni és tartalommal töltődni. Egy nagyváros életében nincs olyan terület, ami ne kötődne ahhoz a típusú gondolkodáshoz, amit nevezhetünk környezetvédelemnek, klímavédelemnek, fenntarthatóságnak és annak, hogy egy élhető és szerethető várost tudjunk közösen építeni és működtetni – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki hozzátette, ma már nélkülözhetetlen az a szempontrendszer, melyet az újonnan kinevezett főkertész képvisel.

Bóka Viktor címzetes főjegyző kifejtette, a pozíció elnevezése csalóka, ugyanis bár főkertésznek nevezik, tulajdonképpen főtájépítészről van szó. Ez azt is jelenti, hogy elődjéhez képest Györök Orsolya feladata sokkal összetettebb lesz.

Györök Orsolya lett Fehérvár új főkertésze
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Székesfehérváron szerencsére olyan környezetvédelmi beruházások történnek, például a Zichy liget és a Jávor Ottó tér fejlesztése, melyek tájépítészmérnöki szakmai tudást és látásmódot igényelnek. Györök Orsolya elsődleges feladata az lesz, hogy a környezetvédelmi szakmai tartalmú projektekben közreműködjön – tette hozzá a címzetes főjegyző.

Györök Orsolya 2015 óta dolgozik a polgármesteri hivatal környezetvédelmi irodáján. Mint mondta, munkája során célja, hogy a zöldfelületi értékek továbbra is megmaradjanak és bővüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában