Az új helyén hirdet a közösség pásztora

2020.08.04. 07:20

Utolsó hivatalos miséjét tartotta Horváth Lajos esperes Bakonycsernyén

Horváth Lajos esperes, a közösség pásztora több mint 37 év szolgálat után indult útnak a bottal.

Palocsai Jenő

Lajos atya és Turi Balázs polgármester Fotó: önkormányzat

A csernyei közösség, aki tőle hallgatta az igét, egy nagy ünnepség keretében búcsúztatta őt. Természetesen a hivatását nem adta fel, augusztustól Szápáron és Bakonynánán folytatja munkásságát. Megtelt a katolikus templom szomorkodó hívőkkel, amikor Lajos atya megköszönte a segítőknek a hosszú évek alatt kapott támogatást. Ahogy elmondta, imái során nemcsak a katolikus hívekért imádkozott, hanem mindig minden csernyeiért.

Lajos atya és Turi Balázs polgármester Fotó: önkormányzat

Nagyon jó volt a kapcsolata más felekezetek lelkipásztorai­val, kiváltképp Szarka István evangélikus esperessel. Kiemelte a helyi önkormányzattal való kiváló együttműködést is, ahol előbb Boleraczki István, majd Turi Balázs polgármesterrel is nagyszerűen tudtak együtt dolgozni. Az atya szívesen vett részt az önkormányzati ünnepségeken, számtalan avatás alkalmával szentelte meg a felújított, vagy létrehozott alkotásokat. Turi Balázs, a településen végzett lelkiismeretes lelkipásztori szolgálatáért polgármesteri díszoklevelet nyújtott át az ünnepeltnek. Két gyermek, Kun Regina, és Képesi Jázmin gyönyörű verssel, Forstner Róbert joghallgató egy nagyszerű köszöntővel tette még meghatóbbá a búcsú pillanatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában