Folytatásos emlékezés búcsúval, koncerttel

2020.08.21. 07:20

Ünnep, hittel és szenvedéllyel – Polgárdiban és Lepsényben is ünnepeltek

Szent István egynek tekintette magát a hittel és szenvedéllyel változást akaró emberekkel – emelte ki egyebek között ünnepi beszédében Viplak Tibor, Enying polgármestere. Polgárdiban is ünnepeltek.

V. Varga József

A kitüntetést Miljánovitsné Jordán Edit vette át Viplak Tibor enyingi polgármestertől, balról Nemes Diána művelődésiház-igazgató

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Enyingen a Batthyány-kastély kertjében tartottak ünnepséget csütörtökön. Beszédet mondott Viplak Tibor polgármester, a műsorban szava­lattal közreműködött Pudelka Milán, zongorajátékkal Bálint Győző. Áldást mondott Iván Géza református lelkipásztor, a helyi Simon pékségben sütött új kenyeret pedig Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője szegte meg.

Orvosként, emberként is szerették

A képviselő-testület posztumusz Enying Városért érdemérmet adományozott Miljánovits György korábbi háziorvosnak, az orvosi ügyelet egykori vezetőjének, akit az enyingiek nemcsak orvosként, gyógyítóként, de emberként is tiszteltek, szerettek. Az elismerést özvegye, Miljánovitsné Jordán Edit vette át.

A kitüntetést Miljánovitsné Jordán Edit vette át Viplak Tibor enyingi polgármestertől, balról Nemes Diána művelődésiház-igazgató
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A grémium Kiváló Közszolgálatért kitüntetést adományozott nyugdíjba vonulása alkalmából Ácsné Decsi Zitának, aki negyven éven át gondozta, nevelte a bölcsődében rábízott pici gyermekeket.

Kenyérszentelés és író-olvasó találkozó

Polgárdiban nemzeti ünnepünk előestéjén író-olvasó találkozót rendeztek a városháza melletti szabadtéri színpadon, melyen bemutatták Bakonyi István: Arányok és erények (tanulmányok és kritikák), valamint Kaiser László: Vándorok, vérebek, angyalok című kötetét. Az est vendége volt a fehérvári irodalomtörténész és a budapesti költő, író, kiadóvezető. Zenei csemegékkel közreműködött Gabrieli Kiss József (zongora, ének), Kissné Révfalvi Andrea (hegedű) és Kovács Gergő (gitár).

Polgárdiban zenei csemegékkel szolgált Kovács Gergő (b), Gabrieli Kiss József és Kissné Révfalvi Andrea
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Szent István-napi búcsúnak csütörtökön a Batthyány liget adott otthont. A kenyérszentelést este szabadtéren tartották, beszédet mondott Nyikos László polgármester, melyben hangsúlyozta: „A semmiből valamit létrehozni, maradandót alkotni csak erős hittel és bátor szívvel lehet”. Fellépett a Clara Voce Vegyes Kar, közreműködött a Kissek zenekar, az ünnepi program St. Martin koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában