Olvasónk jelezte

2020.08.14. 07:50

Sírrongálás Isztiméren – Generációkon átívelő haragot cipelő utódok

Egy olvasónk jelezte, hogy a helyi temetőben megrongálták a szülei sírját, sőt később még el is lopták a vázát és a fedlapokat. Utánajártunk az olvasónk által bejelentett esetnek.

Palocsai Jenő

Olvasónk szerint kezdetben csak a friss virágok tűntek el a sírról, aztán a vázának is lába kélt Illusztráció: Nagy Norbert

Az egyre szépülő, Som hegy alatti faluba költözött egy család, úgy három emberöltővel ezelőtt. Az ötvenes évek derekán kezdődő eseményekről itt, a Sajtóházban számolt be egy olvasó.

Mint megtudtuk, 1955-ben a szomszédok nem fogadták őket túlságosan kedvesen, és a rossz szomszédi viszony lassan zaklatásig fokozódott az egymás után elrepülő évtizedek alatt. A beköltözők békés, templomba járó emberek voltak, de emiatt is gúnyolták őket a szóban forgó szomszédok, mondta el nekünk az olvasó, aki 1986-ban elköltözött Isztimérről, ám szülei nem, így őket ott is temették el. Először édesapja távozott, akinek az özvegye állíttatott egy márvány síremléket.

Olvasónk szerint kezdetben csak a friss virágok tűntek el a sírról, aztán a vázának is lába kélt Illusztráció: Nagy Norbert

Az olvasó beszámolója alap­ján azóta is telnek-múlnak az évek, de ez a haragnak nem szabott határt. Kezdetben csak a friss virágok tűntek el a sírról, majd a vázának is lába kélt, míg végül a fedlapok is eltűntek a sírról. Azóta már az özvegy is megtért párja mellé, de sajnos még mindig nem tudnak békében nyugodni.

Az esettel kapcsolatban beszéltünk a polgármesterrel, Gömbösné Rostaházi Judittal, aki elmondta: – Hozzánk sem most, sem korábban nem érkezett ilyen jellegű bejelentés, így a konkrét ügyről nem tudok nyilatkozni. Ellenben a település polgárőrei számára eddig is kiemelten fontos volt a temető rendjének és csendjének fenntartása, és most majd fokozottabbak lesznek az ellen­őrzések a területen.

A rendőrséget is megkérdeztük, válaszuk reménykeltő, ugyanis az isztiméri temetőben történt rongálásról vagy lopásról nem érkezett bejelentés vagy feljelentés, és az ilyen jellegű bűncselekmények nem is igazán jellemzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában