Tájékoztatás

2020.08.16. 07:30

Pályafelújítások és menetrendi módosítások várhatóak több vasútvonalon is

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

feol.hu

A nagy sebességű vonatszerelvények fékútja akár 1000 méter is lehet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap / Archív

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók:

A Székesfehérvár–Komárom vonalon szeptember 5-től 13-ig a vonal teljes hosszán pótlóbusszal kell utazni karbantartás miatt, a Székesfehérvárról 10:07-kor Esztergomba és az Esztergomból érkező és Komáromból 16:10-kor induló vonat helyett.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon augusztus 31-től szeptember 25-ig meghatározott éjszakánként Szabadbattyán és Balatonfüred, illetve Aszófő között egyes esti és hajnali vonatok módosított menetrend szerint közlekednek felújítási munkák miatt. Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Aszófő között pótlóbuszok szállítják az utasokat a hirdetmény megjegyzés rovatában feltüntetett napokon.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon egyes éjszakai, hajnali vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, augusztus 31-től szeptember 12-én hajnalig, továbbá éjszakánként eltérő állomások között pótlóbuszok közlekednek pályakarbantartás miatt:

Augusztus 31-től szeptember 3-ig Pusztaszabolcs és Sárbogárd között pótlótóbuszok szállítják az utasokat.

Szeptember 3-tól 5-ig éjszakánként Sárbogárd és Pincehely között viszik az utasokat pótlóbuszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában