Egy kislány egészsége

2020.08.10. 07:35

Nemes célért rúgtak és futottak a Bakony festői táján

Két esemény zajlott szinte párhuzamosan a nagyközség két különböző pontján, amiket csupán egy dolog kötött össze, az önzetlen segíteni, tenni akarás. Már reggel is forróság volt, de a sportpályán Adni jó kupa, a horgásztó körül pedig jótékonysági futás zajlott.

Palocsai Jenő

Turi Balázs mindenkinek megköszönte, hogy eljöttek futni a nemes cél érdekében

Fotó: Palocsai Jenő

Egy mozgásszervi problémákkal küzdő kislánynak van szüksége a segítségre. Bár súri kötődésű, de ez a szomszéd nagyközség lakóit és polgármesterét, Turi Balázst cseppet sem zavarta, azonnal segítettek, amiben csak tudtak. A Csernyei Futás harmadik alkalommal hozta lázba a település lakóit. A horgásztó sarkán, a start előtti percekben beszélgettünk a nagyközség vezetőjével: – A Csernyei Futást két éve kezdtük el, és a falunap keretében szerveztük. Idén ez elmaradt a vírus miatt, így a futás is. Később a civilek kérték, hogy rendezzük meg idén is a futást, így esett a választás a horgásztavak környékére.

Turi Balázs mindenkinek megköszönte, hogy eljöttek futni a nemes cél érdekében
Fotó: Palocsai Jenő

Turi Balázs polgármester elmondta: – Ez a futás a korábban tartott versenyekhez képest csak egy kis kocogás, nem valódi hivatalos verseny, így nevezési díj sincs. A résztvevők száma a fele a szokásosnak, hiszen tavaly már száznál is több versenyző indult.

Főleg helyiek érkeztek a zöld erdőkkel és sárga bálákkal tűzdelt hegyek közé zárt tavak partjára, de például Kisfalud is képviseltette magát egy négyfős alakulattal. Az előzetes regisztráció során közel negyvenen jelentkeztek, de voltak még csatlakozók, és persze nemcsak a futás öröme hajtotta őket, hanem az is, hogy segíteni tudjanak Nolinán, a beteg kislányon.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Turi Balázs megemlítette, hogy ez a harminc-negyven ember itt rendszeresen fut, így vannak olyan terveik, hogy több szervezett futást is tartanak, ami által többet mozognak a helyiek, és talán még inkább összekovácsolódik a közösség.

A legkisebb megtehető táv egy kör volt, vagyis másfél kilométer, míg a legtöbbet azok futottak, akik megtették mind a hat megtehető kört. A célba érkezéskor minden induló kapott egy befutócsomagot, amivel a polgármester támogatta az eseményt.

A nagyközség vezetője nemcsak a tó körül futott, hanem onnan egyenesen a távoli sportpályára, ahol jelen kellett lennie az Adni jó kupa hivatalos megnyitóján. A futball torna is Nolina támogatására szerveződött, ám Súron nincs jelenleg alkalmas sportpálya ekkora rendezvény befogadására, ezért a bakonycsernyei önkormányzat és a helyi sport­egyesület segítségét kérték és kapták.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A délelőtt megkezdődött Adni jó focitornán 15 csapat állt a pályára, s a körmérkőzéses rendszer során mindenki játszott mindenkivel. Az eseményen közel 400 ember vett részt, és miközben négy kondérban készültek a finomabbnál finomabb ételek, sokan adakoztak is Nolina javára, éppúgy mint a tóparti Csernye Futás gyülekezőhelyén kihelyezett urnába. A jobbára fiatalokból álló futósereg indította a szombatot és a Videoton–Csernye öregfiúk gálamérkőzéssel zárult a nap.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában