megújul

2020.08.19. 07:25

Korszerűbb eszközök érkeznek a Jáky József Technikum termébe

Nagy átalakításon megy keresztül a Jáky József Technikum egyik földszinti helyisége. A rendezetten haladó kábelek az itt munkálkodó oktatók, diákok megelégedésére válnak.

Szanyi-Nagy Judit

A zord külső hamarosan szebbé változik – ezt mutatja Kovács Péter egykori és Oroszné Stefánkó Éva jelenlegi igazgató

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Reméljük, a teljesen elkészült, berendezett tanterem is hasonlóképpen vizsgázik majd. Az egykori ács–állványozó gyakorlati terem más helyre költözött, helyét – a tervek szerint idén ősszel, azon belül is október-november tájékán – a földmérők veszik birtokba. Szám szerint huszonnégyen, plusz egy fő, az oktató. A fiatalok ötödévesek.

A régi falakat új burkolat váltja, lecserélik a nyílászárókat (ajtót, ablakokat), a villany- és internethálózatot a padsorok között vezetik el a szakemberek, a bútorokra pedig korszerű számítógépek kerülnek. Mindezt a Nemzeti Foglalkoztatási Alap keretében egy fejlesztési támogatásból, mintegy 10 millió forintból fedezve. Ez az összeg tehát magát az építkezést, valamint a bútorok, eszközök beszerzését is magában foglalja – értesültünk Kovács Pétertől, a Jáky József Technikum egykori igazgatójától. Tőle tudjuk: az összeget tekintve szerencsés helyzetben vannak, hiszen az építőiparhoz kapcsolódó intézményként a támogató vállalatoktól adomány formájában több, a gépészethez kapcsolódó tárgyi adományt (anyagot) is házhoz kaptak már. Vagyis az építkezésből az iskola dolgozói, diákjai is kivették a részüket, akár szó szerint, fizikailag értve is. A fő munkálatokat Székesfehérvár környéki vállalkozók végzik.

A zord külső hamarosan szebbé változik – ezt mutatja Kovács Péter egykori és Oroszné Stefánkó Éva jelenlegi igazgató
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az új szakképzési rendszernek megfelelően szeretnénk, ha diákjaink naprakész tudással hagynák el az intézményt, úgy, hogy digitális kompetenciával rendelkeznek – szögezte le Oroszné Stefánkó Éva, a technikum új igazgatója.

Mindehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő eszközpark, az olyan számítógépek megléte, amelyeken könnyedén elfutnak a nagy technikai hátteret igénylő programok is.

A munkálatok közel két héttel ezelőtt kezdődtek el, a termet várhatóan már augusztus végére elkészítik. A folyamatot leginkább az informatikai beszerzés nehezíti, ám ez – mint azt az oktatók is szemléltették – szükséges része a felújításnak, a tanulással teli mindennapoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában