Gyermekkacajtól színes napok

2020.08.24. 11:30

Kicsik és nagyok is lehetőséget kaptak a programgazdag táborozásra Kincsesbányán

Hosszú szünet után végre újra élet költözött a művelődési házba. Az elmúlt, lezárt időszak miatt nagy volt a hiányérzet a helyiekben, de a szervezők ezerrel készültek a nyitásra, az állandó programok visszaállítására és főleg a nyári táborokra.

Palocsai Jenő

A mosoly még a legfárasztóbb programok közben sem tűnt el a gyermekek arcáról

Fotó: önkormányzat

A vírus első és az egyre többet emlegetett második hulláma miatt a megszokott nagy rendezvények ellehetetlenültek, ám a táboroztatásra nagyobb kereslet volt, mint valaha. Kincsesbányán ebben az évben három héten keresztül biztosították a gyerekek kikapcsolódását, feltöltődését és nem utolsósorban a hasznos időtöltés lehetőségét. A tábor eseményeit Bugyi Erika művelődésszervező foglalta össze:

Jó volt látni hétről hétre, ahogy a gyerekek örülnek annak, hogy végre újra együtt lehetnek a barátaikkal. Táborainkat igyekeztem korosztályokra, külön tematikára bontani és nagyon törekedtem arra, hogy a gyerekek a lehető legszabadabban érezzék magukat, persze a szabályok megtartása mellett. Nem kevesebb mint 41 gyermeket sikerült bevonni, és volt, aki két héten is részt vett.

Mint megtudtuk, a kicsikkel kezdték, még július elején, a Mesetábor keretein belül. Azon a héten lehetőségük volt lovakat, teheneket nézni, simogatni, ami felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekeknek, és ezt bizonyították a másnapi rajzolós feladat alatt elkészült művek is. A kicsik tábora két nap alatt összetartó csapattá vált, és pénteken könnyek közt váltak el egymástól.

A mosoly még a legfárasztóbb programok közben sem tűnt el a gyermekek arcáról
Fotó: önkormányzat

Kaland-, és tenisztábor

A művelődésszervező a következő turnusról azt mondta: – Júliusban a nagyobbak is lehetőséget kaptak a Kalandtáborban, hogy bizonyítsák állóképességüket. Itt, ahogy mondani szokták, tényleg minden volt, hiszen bicikliztünk, gyalogoltunk, teniszeztünk, előadáson vettünk részt, és ügyességi feladatok megoldására is sor került. Rettentő elszántság és kitartás volt minden gyerkőcben.

Az augusztus egy minden korosztályt érintő Tenisztáborral indult. A fehérvári Alba Bian­ca Tenisz Klub a közösség­építés a tenisz által program keretében partnerként segítette az indulást, hogy minden évben vagy akár folyamatosan lehetőség legyen a helyi gyerekek számára elsajátítani a sportág minden csínját-bínját. A tenisz hetében a vállalkozó szellemű táborozók az időjárás minden formájával találkoztak, de nem adták fel, dolgoztak keményen az alapok elsajátításán. Pénteken lehetőségük volt bemenni igazi salakos teniszpályára, ahol Bianca néni várta a csapatot nagy szeretettel, és megismertette velük a kerekesszékes teniszt is.

Fotó: Önkormányzat

Bugyi Erika így folytatta az összefoglalót: – Mind a három táborunkat a szülőkkel közösen fejeztük be, ahol rövid összefoglalót kaptak a heti munkánkról, míg a gyerekek emléklap és aranyérem formájában kézzelfogható emlékkel is távoztak. Kollégáim, közszolgálatos diákok és önkéntesek segítették munkámat az elmúlt hetekben. Szülőknek, helyi és fehérvári vállalkozóknak köszönhetően minden táborban lehetőség nyílt bográcsozásra, csokikereső versenyre, nyalóka- és jégkrémevésre. Édességosztáskor mindig az járt a fejemben, milyen jó lenne, ha ezeket az örömtől sugárzó arcokat látnák a támogatóink is.

A település aktív lakói már készülődnek az őszi programokra, és a táborozó gyerekek megígérték, hogy aktív részesei lesznek a művelődési ház életének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában