Fűzés, varrás, szövés – csak a szokásos

2020.08.26. 07:15

Kézművesszakkörrel hangolnak az iskolára a Rác utcában

A Rác utcai Kézművesek Házában tartották a szeptemberi iskolakezdés előtti utolsó kézművestábort a gyerekeknek.

Korondy Tamás

Farkas Bianka, Huszár Szonja Zsófia, Bajnok Zsejke, Várnai Vivien és B. Kardos Tamara imádja a tábort Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kissé lehűlt az idő a hétvége óta, de ez nem szegte kedvét a kisebbeknek, hogy ismét kiéljék kreativitásukat, csakúgy, mint a július végi kézművestáborban. Amikor megérkeztem, éppen széklábon szőttek.

Farkas Bianka, Huszár Szonja Zsófia, Bajnok Zsejke, Várnai Vivien és B. Kardos Tamara imádja a tábort Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– 12 éves korú lányok jöttek a mostani, nyárzáró táborba, ahol nemcsak hogy mindennap varrunk valamit, de még egy plusztevékenységgel is színesítjük a programot. Hétfőn például nemezelés volt, kedden pedig szövés a plusztechnika. Szerdán üvegékszer-készítés lesz, csütörtökön gyöngyfűzés, pénteken pedig bőrözést tanulnak majd a lányok – tájékoztatta lapunkat Tóthné Albrecht Anikó, a foglalkozás vezetője. Hozzátette, hétfőn nemezből készítettek madarakat a gyerekek, délután pedig macit varrtak.

– Szerdán még a szövés mellett farmerból is táskát varrunk, ami egy többnapos munka lesz, hiszen hímeznek majd mintákat is az elkészült tarisznyákra. Tervezünk növényszövésből is készíteni faliképet, egyszóval rengeteg megvalósítandó ötlet van még a tarsolyunkban. – zárta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában