Karanténtavasz

2020.08.24. 07:25

Gyerekrajzok kiállítása a furcsa tavaszról Soponyán

A gyerekeknek a díjak mellé oklevél is dukált, a díszes lapokat Szücs Norbert polgármester és Szecsődi Józsefné nyugalmazott iskolaigazgató írta alá.

V. Varga József

A gyerekeknek a díjak mellé oklevél is dukált

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik fruska a zöldpaprika karikákkal ízesített zsíros kenyeret majszolva mondja: neki már nagyon hiányzik az iskola, kíváncsi az osztálytársakra, a tanárokra, készül a tanévnyitóra, otthon néha már unta magát.

A gyerekeknek a díjak mellé oklevél is dukált
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Éppen ezt a bezártságot szerette volna oldani a Délibáb Dalkör pályázati felhívása, miszerint fessenek a gyerekek témamegkötés nélkül bármit, ami a járvány szigorításai miatti otthoni, eléggé behatárolt hetekkel kapcsolatban eszükbe jut. Szecsődi Rita népdalénekes, a dalkör vezetője a pályázatnak a Karanténtavasz képekben gyerekszemmel címet adta, s érkeztek is rá szép számmal a pályaművek. Benedek 3D-s kék színű tojásdíszt készített, és azt fotózta le szülei segítségével, Kinga madarakat és fákat festett, Noémi kézlenyomatokat. A kiállítást a közösségi házban nyitották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában