Családias hangulatban

2020.08.24. 07:20

Forgatag a szentiváni falunapon

Husvéth Imre, a polgármester a Husvéth família további négy tagját is bemutatta a délutáni főzőcske helyszínén: egy férfiembert, Zsoltot és három hölgyet, Brigittát, Editet és Mónikát.

V. Varga József

A fotópályázat alkotásaiban is lehetett gyönyörködni

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Igazán családiasra sikeredett a 15. falunap, az elöljáró, Husvéth Imre köszöntőjében a sportpályánál többfelé elhelyezett kézfertőtlenítők használatára hívta fel a figyelmet. De nyitni kell végre, szusszanni egyet, föltöltődni kicsit az őszre!

Első alkalommal írták ki a faluban az Alsószentiván, ahogy én látom című karantén-fotópályázatot, melynek díjait Nagy Orsolya alpolgármester adta át, és egyben a munkákból összeállított szabadtéri kiállítást is megnyitotta. Elmondta: a pályázatra 17 alkotó 73 fotója érkezett be, sokszínű, erős mezőnyt képezve. A zsűri az értékelésnél legfőbb szempontként a kép hangulatát vette figyelembe.

A fotópályázat alkotásaiban is lehetett gyönyörködni
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A közönségdíjat Kiss Zsuzsanna: Kicsiny falunk gyöngyszeme képe érdemelte ki; a legifjabb induló különdíját a sárbogárdi Kaló Balázs kapta, aki 8 éves létére rendkívül ügyesen bánik a fotómasinával. Díjazták a legjobb makro fotót, amelyet Porteleki Ádám készített egy mezei zsályáról. A legjobb téli fotó különdíja Boros Lucáé lett, aki havas környezetben örökítette meg vágtázó lovait. Márkliné Szegfű Krisztina: Főzőverseny című képével nyerte el a legjobb életkép díját. A megosztott harmadik helyezést Balázs Anna: Ködbe borulva, illetve Biber Mihály: Árpa naplementében című képe érdemelte ki. A második hely a dunaújvárosi Németh Zsolthoz került a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomot ábrázoló panorámaképéért. Az első helyezett díját Varga Tamás gyűjtötte be, az Éber őrszem címet viselő győztes drónfotóján a Hétfájdalmú Szent Szűz-kápolna látható madártávlatból.

Főzőversenyt most nem hirdettek, de néhány család, baráti társaság kellően kitett magáért a bográcsok körül. Az Alapról megfutó Bodoki Pál csülkös körömpörköltet készített, mégse maradjon már tartalmas étel nélkül a jó nép. Asztaluknál lányával, a sárbogárdi illetőségű Tóthné Bodoki Ildikóval és kisunokájával, az 5 éves Tóth Rékával is megismerkedtem. Réka apró, sós pereccel kínált a zacskóból.

 

Husvéth Zsolt hogyhogy nem, lefagyasztott kakashúsra lelt a hűtőjükben, no, ezt főzte meg hét nyelven beszélő pörköltnek, taréjjal és zúzával megspékelve. Bogárdi emberünk „civilben” egyébként a 13. vegyvédelmi zászlóalj vezénylő zászlósa.

A színpadi programok mindenki kedvére szolgáltak: fellépett a helyi TenDance tánccsoport, Egri József operettmelódiákat énekelt, Szabó Ádám gombosharmonika-futamokkal kápráztatta el a nagyérdeműt. Mulattatott a Suhancok és a Jó Laci Betyár, zárásként pedig az EVM zenekar idézte meg a „magyarock” legendákat (Edda, Lord, P. Mobil, Beatrice, Dinamit).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában