Végre tető lesz a fejük felett!

2020.08.16. 07:45

Egy hosszú, várakozással teli időszak végére érnek az építkezéssel Igaron

Az igari református templom tetején természetesen korábban is volt borítás – csak hogy reflektáljunk a címre. A változás a minőségben mutatkozik meg!

Szanyi-Nagy Judit

Állványok „tartják” a református templomot Fotó: FG

Fotó: gaborfeherphoto

Az épületről legutóbb 2019. július 23-án jelentettünk meg cikket, akkor azt írtuk: segítségre van szüksége a helyi egyházközösségnek a templomtető felújításához, amely a viharoknak, a csapadéknak és a szélnek köszönhetően már nem biztonságos. A dátumot tudatosan emeltük ki, ugyanis ezúttal arról számolhatunk be, hogy – civil és szervezeti támogatással – július 22-én, vagyis csaknem pontosan egy évvel cikkünk megjelenése után munkához láttak a szakemberek.

– Támogatást az egyházkerülettől és az egyházmegyétől egyaránt kaptunk, összesen tizennégymillió forint értékben. Ez lefedi ugyan a tetővel kapcsolatos munkálatokat, de a gyűjtést nem hagytuk abba: fedezni szeretnénk a kifizetetlen számlákat, így a műszaki ellenőr és a projektmenedzser díját is, valamint a jövőben megjavíttatnánk és szürkéről rézszínűre festetnénk a kupolát – válaszolta megkeresésünkre Szabó Józsefné gondnok.

A templomot jelenleg állványok fogják közre, elöl, az ajtó fölött párkányt alakítanak ki a cserepekből, hátul pedig még a régi tetőelemeket kell az újakra cserélni. A munkálatokat egy dégi szakember, Baricz Róbert vezeti, végzi. A tervek szerint a jövő hét végére készülnek el a felújítással, amely már most látványos: az igari templom teteje – a mezőszilasiéhoz hasonlóan – bordó színben káprázik.

Állványok „tartják” a református templomot Fotó: FG

– A munkák laikus szemmel is jól haladnak, mi pedig, amiben csak tudjuk, segítjük a szakembereket. Van, aki kávét főz nekik, míg más süteménnyel kínálja őket. Ez idő alatt az istentiszteleteinket a parókián tartjuk, hiszen a munkaeszközök a templomban vannak – tette hozzá Szabó Józsefné, aki az eddigi adományokat ezúton is köszöni!

Az igari református egyházközség számlaszáma: 11746098-20031251.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában