kifejezték köszönetüket

2020.08.21. 12:00

A legértékesebb az otthoni díj – Díszpolgári címet adományoztak Bicskén

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és Szabó László tubaművész vették át a díszpolgári címet a városi ünnepségen Bálint Istvánné polgármestertől. A Bicske városáért közösségi díjat a városi konyha dolgozói kapták meg.

Zsohár Melinda

Béres Klára, a város friss díszpolgára sosem szakadt el bicskei gyökereitől

Fotó: Ivanics Imre

Rácz Lajos, bicskei baptista lelkész fogalmazta meg kenyéráldásában a mindenki számára erőt adó gondolatot: a szinte átláthatatlan világban a rendíthetetlen dolgok, az értékek adnak eligazodási pontokat mindnyájunknak. Bálint Istvánné polgármester rövid történeti áttekintést adott beszédében az államalapító szent király, az ország ezeréves helytállásának máig ható jelentőségéről a katolikus templomkertben. A vírushelyzet miatt ma más az ünnep, tette hozzá, vegyük számba, miként vészelte e kis ország Európa közepén a válságos időket az évszázadok alatt.

Béres Klára, a város friss díszpolgára sosem szakadt el bicskei gyökereitől
Fotó: Ivanics Imre

Béres Klára, a Béres-cseppek feltalálójának menye, a Béres Alapítvány kuratóriumi elnöke és kommunikációs igazgatója, a családi vállalkozás egyik fő motorja, s édesanyaként is összetartója Bicskén töltötte gyermek- és ifjúkorát. Klára sosem szakadt el bicskei gyökereitől, s a díszpolgári cm átvételekor hangsúlyozta: az otthoniaktól kapott elismerés mindennél fontosabb.

Szabó László tubaművész a bicskei fúvószenekarban kezdett zenélni, a zeneművészeti főiskolán diplomázott, muzsikált a többi között az Operaházban, a Budapesti Fesztiválzenekarban, muzsikusként bejárta a világot, generációkat tanított. A Bicske Városáért Közösségi díjat a városi konyha dolgozóinak adományozta a polgármester asszony, az önálló önkormányzati intézményként működő főzőkonyha magas szintű elismeréseként. A kétkezi munkát végző, lelkiismeretes társaságnak e gesztussal is kifejezte a város és vezetője köszönetét, Bálint Istvánné egyben felhívta a figyelmet tevékenységük fontosságára, indokolta meg döntését.

Az ünnepséget koszorúzással, s a jelképes újkenyér-ajándékozással zárták, a három felekezet áldását követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában