áldást kértek a járművekre

2020.07.27. 07:10

Utadon Szent Kristóf legyen védelmeződ!

„Hadd jöjjenek!” – kiáltotta oda a pap a közlekedési rendőrnek, miután a Szent Kristóf-napi búcsú szentmiséjét követően a hívek zöme már átkelt a templom és a Vásártér közötti forgalmas útszakaszon.

Majer Tamás

Az 1949-es Moszkvics is papi áldásban részesült, P. Tamás Gábor által

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pap Rajmund atya volt, az a ferences szerzetes, aki pár év óta mint kisegítő lelkipásztor végzi szolgálatát a maroshegyi katolikus közösség üdvére. Akik végre jöhettek, azok a Csíkvári út és a Batthyány utca autósai voltak. Azért volt szükség szombaton 19 óra után a röpke, alig 3 perces forgalomstopra, hogy a maroshegyi plébánia búcsújának résztvevői zavartalanul juthassanak el a járműveikhez. Nem hazairamodtak ők, hanem áldásra várakoztak.

Az 1949-es Moszkvics is papi áldásban részesült, P. Tamás Gábor által
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Aki szombat este fél 7 magasságában a Vásártérre ment, amolyan autóstalálkozón találhatta magát. Úgy 150 járgány sorakozott ekkor már a placcon, köztük kerékpárok és egy retró Ikarus busz is. Kovács Tamás egy veterán autó, egy 1949-es Moszkvics 400-as mögött várakozott. Szavaiból kiderült, öröm számára, hogy most újra sokaknak megmutathatja ó gépcsodáját, hiszen a pandémia a tavaszi-nyári autóstalálkozóknak úgyis keresztbe tett.

 

Nos, a mindenféle kerekes járműveket, sofőrjeiket, utasaikat és családjaikat egyesével áldották meg Szent Kristóf, az utasok védőszentjének szép ünnepén. A szovjet Moszkvics régi tervezői tán nem is sejtették, hogy autójuk egyszer majd ekkora kegyben részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában