Portalan lesz minden utca

2020.07.17. 07:35

Tizenhétmillió forintra pályáztak, végül tizenegymilliót kapott Vajta

Természetesen nem elégedetlenek!

Szanyi-Nagy Judit

Térmeg György negyven éve él Vajtán és azt állítja, pozitív változás kapujában áll a település Fotó: archív (Szanyi-Nagy Judit)

Fotó: FMH Archív ( SzNJ)

A döntéshozók a Magyar falu programban pályázhattak önkormányzati tulajdonú utak, hidak építésére, felújítására. Az alkalmat Vajta település vezetősége is megragadta, s 17 millió forint értékben pályázatot nyújtott be útfelújítás címszó alatt.

– A pályázatunk három utcára szólt, az elnyert 11 millió forintos összegből, úgy tűnik, kettő elképzelésünket valósíthatjuk meg – mondta megkeresésünkre Térmeg György polgármester. A legfőbb beruházás a jelenleg földes Puskin utca aszfaltozása lesz, amely nemcsak új alapot kap, de ott a vízelvezetést is megoldják majd a szakemberek. Szükség is van ezekre a munkálatokra, hiszen – amint az elöljáró megfogalmazta – 2020-ban illene legalább portalannak lennie minden utcának.

A maradék összegből várhatóan az Alkotmány utca korábbról kimaradt szakaszát fejezik be. Az előbbi munkálatok körülbelül tíz portát érintenek, utóbbiak pedig tíztizenötöt. Az önkormányzat jelenleg kivitelezőt keres, Térmeg György azt reméli, a nyár végére, az ősz elejére – egy-két hónap alatt – már mindkét utca teljesen elkészül. A munkálatokkal járó zaj és korlátozás „csupán” a lakókat érinti majd – ám mivel ez a beruházás nekik is érdekük, remélhetőleg elfogadják az ezzel járó kellemetlenségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában