A civil szervezetek most is tartják vele a szoros kapcsolatot

2020.07.16. 07:10

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Hada Tibort

Betöltötte Hada Tibor a kilencvenedik életévét. A város civil szervezeteinek és sok más csapatnak, köztük a cserkészek egyik kiemelkedő alakját otthonában köszöntötte Mészáros Attila alpolgármester.

Palocsai Jenő

Hada Tibornak Mészáros Attila adta át a miniszterelnök által szignózott emléklapot Fotó: Simon Erika

Kevesen mondhatják el magukról, hogy megérik a kilencvenet, így ez már önmagában is eredmény, de Hada Tibor az elmúlt évek alatt annyit tett a közösségért, amit mások évszázadok alatt sem. Pásztón, az állami gazdaságban dolgozott, egyre magasabb beosztásban, és bár nem adta magát könnyen, de Székesfehérvárra csábították 1973-ban. Akkor kapott szolgálati lakás gyanánt egy házat az Alsóvárosban, és azóta is ott él. Azt is kevesen mondhatják el magukról, amit ő: „Szerencsés vagyok, mert mindig azt csinálhattam, amit szerettem.” Tibi bácsi elmondta, hogy sajnos már egyedül, mert felesége három éve elhunyt, de közben azért van vigasza is, hiszen négy gyermeke, tizenkét unokája és 7 és fél dédunokája mindig derűt visz az életébe. A nyolcadik dédunoka még ebben az évben születik, tette hozzá magyarázólag.

Hada Tibornak Mészáros Attila adta át a miniszterelnök által szignózott emléklapot Fotó: Simon Erika / ÖKK

Hada Tibor viccel, mesél és emlékszik arra a sok eseményre, szervezésre, eredményre, amelyeket hosszú, de főleg tartalmas élete alatt megtapasztalt, illetve elért. A Fejér megyei cserkészetnek is jelentős alakja volt. A második világháborút követően, 1946-ban lett cserkész, és abban az időszakban faragta ki, cserkészfeladatként, alumíniumból készült jelvényét, amely ma is féltve őrzött kincs. De féltve őrzött kincs a gyerekek és unokák fotói a könyvekkel borított falú szobában, ahol fogadta Mészáros Attilát, aki alpolgármesterként pár tiszteletteljes szóval, ajándékkosárral és Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott emléklappal köszöntötte Hada Tibort.

Mészáros az ajándékok átadása során úgy fogalmazott: „Tibi bácsi a város igen aktív polgára. Akár cserkészként, akár bélyeggyűjtőként és számos civil szervezet tagjaként társadalmi feladatokat látott el, amiért hálával tartozunk.” A kilencvenéves cserkészparancsnokot idén is felhívták a fiatal cserkészek azon a nagy napon, hogy emlékeztessék, nem feledik sem őt, sem azt a munkát, amelyet a cserkészközösségért tett. Nemcsak ez az egy terület volt mindig is a szíve csücske, hiszen szerette a kerti munkát, a mai napig bélyegeket gyűjt és cserél, emellett számos civil szervezetnek a mai napig tagja, tiszteletbeli tagja. A korával kapcsolatban egyébként úgy vélekedik: „Amennyi meg van írva, annyit meg kell élni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában