A közösségi akciónak közel sincsen vége

2020.07.03. 07:10

Gyűlnek a horgolt- kötött takarók a felcsúti könyvtárban

Az augusztusi falunapon bocsátják jótékonysági árverésre őket. Közös kézimunkázás, bár ki-ki otthonában tette.

Zsohár Melinda

Szecsődiné Tima Zsuzsanna

Fotó: Felcsúti könyvtár

Még a járvány miatti „gyülekezési” tilalom miatt hívta fel a kézimunkára kész lányokat, asszonyokat a könyvtárvezető Szecsődiné Tima Zsuzsanna a közös kötésre-horgolásra – saját otthonukban. Az a közös, hogy Zsuzsanna rendületlenül bontja a kötött-horgolt holmikat, továbbítja a fonalgombolyagokat, majd az ötven centiméteres négyzeteket takaróvá összedolgozzák. Végül mégis közös mutatvány lett, találkozgattak is a megfelelő elővigyázatossággal, hol többen, hol kevesebben.

Szecsődiné Tima Zsuzsanna
Fotó: Felcsúti könyvtár

A legfiatalabb kézimunkázó a tizenhatéves bicskei lány, Balogh Emese, aki a felcsúti Letenyey középiskolába jár. Mindenféle korosztály képviselteti magát, anyák, nagymamák különösen, még Budaörsről is bejelentkezett egy hölgy a csoportba. Zsuzsanna tervei szokás szerint nem szokványosak a takarókkal kapcsolatosan sem. Az augusztusi falunapra összeállítják a négyzeteket, a könyvtár saját sátrában kiállítják, majd a tiszta füvön kiterítik őket, s drónnal bemutatják felülnézetből is a kreálmányokat. Éppen a keresetlenségük, tarkaságuk lesz különös, kedves, véli Zsuzsanna. Édesanyja, az alcsútdobozi Tima Jánosné Zsuzsanna szintén kézimunkázik, s barátnők, szomszédasszonyok kapcsolódtak be a karanténos kézműveskedésbe. A karanténnak vége, ennek a közösségi akciónak azonban nincsen, sőt, a könyvtáros Zsuzsanna folytatni kívánja a jövőben is. Minta- és színötletek cserélnek gazdát, a fonalak is vándorolnak, kinek miből sikerül többre szert tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában