A helyi cégek, magánemberek segítségét is kérik

2020.07.08. 14:00

Szabadtéri kondipark és játszótér is épül Perkátán

Sok helyütt még csak most tartják az első testületi ülést, ám Perkáta azok közé tartozik, ahol már túl vannak a koronavírus-járvány kitörése utáni első alkalmon, s már jön a következő. Emellett elindították a kastélykert sportparkjának fejlesztését, és a település játszóterének felújítását is.

Korondy Tamás

Jelenleg is zajlik a zöld hálóval elkerített sportpark fejlesztése, mellette pedig már a helyét csinálják az új játszótérnek

Fotó: Somogyi Balázs

– Így van, megkezdődött a kastélykerti sportparkfejlesztés és játszótér-felújítási pályázat kivitelezése. Az előző, június 25-i képviselő-testületi ülésen már sor került egy 2017-ben benyújtott pályázat részleteivel kapcsolatos egyeztetésre, ahol többek között a kivitelező kiválasztása is megtörtént, így a munkálatok a hét elején megkezdődtek – vázolta fel a település polgármestere.

Somogyi Balázs hozzátette, az imént említett vidékfejlesztési operatív program keretében elnyert közel 7,1 millió forintos pályázatból egyrészt a helyi fiatalok által javasolt street workout pálya, egy poolballpálya (biliárdpálya alapon történő labdajáték – a szerk.) és egy teqballasztal kerül kiépítésre, valamint a második ütemként a kastélykerti játszótér felújítása történik meg a tervek szerint.

– A vita ezzel kapcsolatban amiatt zajlott a testületi ülésen, hogy a pályázati összeg ötven százalékát kapja meg csak előlegként önkormányzatunk, így előfinanszírozás szükséges. Mint ismeretes, 2017 decemberében a pályázat benyújtásakor már tettem egy felhívást a perkátai vállalkozások felé, hogy támogassák ezt a fiatalok, iskolások és gyermekek számára hasznos projektet, amelyhez akkor négy helyi vállalkozás közel 800 000 forint támogatást adott. Ez most elegendő az emelkedő kivitelezői díjakra, de nem segít a projekt második felének előfinanszírozására – fogalmazott a vezető.

Jelenleg is zajlik a zöld hálóval elkerített sportpark fejlesztése, mellette pedig már a helyét csinálják az új játszótérnek
Fotó: Somogyi Balázs

A testület egy újabb felhívást javasolt a perkátai vállalkozók és magánszemélyek felé, hogy a projekt megvalósulása esetleges költségvetési gondok miatt ne kerüljön veszélybe. Somogyi azt kéri, amennyiben bárkinek segítő szándéka lenne a település fejlesztésével kapcsolatban, és támogatná a kastélykerti sportfejlesztést és játszótér-felújítást, akkor a Perkátáért Közalapítvány bankszámlaszámára utalva teheti ezt meg, „Kastélykerti fejlesztés” közlemény beírásával – a lehetőségről a polgármesternél lehet érdeklődni, aki emellett nyitott képviselő-testületi ülésre invitál minden érdeklődőt szerdán délután 17 órától az önkormányzati hivatal épületében.

A testületi ülés tervezete is ismert, a tíz napirendi pont közül kiemelendő a Perkáta Nagyközség Önkormányzata és a Dunaújvárosi Vízi Társulat között kötendő üzemeltetési szerződés elfogadása, valamint a koronavírus-járvány miatt eddig felmerülő, a település költségvetését érintő változások tárgyalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában