fórum

2020.07.30. 07:35

Pályázatok, pénzforrások fejlesztések – Bicske integrált településfejlesztési stratégiájáról

Lakossági fórumon hangzott el rövid ismertető Bicske integrált településfejlesztési stratégiájáról (its), amelyet az egyeztetések, javítások nyomán fogad el a képviselő-­testület.

Zsohár Melinda

Székely Nóra ismertette a terveket

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A stratégia tervezete elkészült idén júniusban, ám a jogszabályok előírják a terv társadalmasítását – mondta el bevezetőjében Bálint Istvánné polgármester a fórum résztvevőinek. Hozzátette: mindenki véleménye, javaslata számít, amennyiben azok érdemben hozzátesznek a stratégiához: – Csak akkor tud szépülni városunk, ha a benne élők a fejlesztéseket magukénak érzik és azok eredményeit használják – hangsúlyozta.

Székely Nóra ismertette a terveket
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hornyák Szabolcs tervezőmérnök és Székely Nóra projektmenedzser elmondták, hogy a tervek készítésénél a magasabb rendű jogszabályok által rögzített tervek előírásait, tervezett elemeit is figyelembe kell venni. Új sajátosság, hogy négyévente az önkormányzatnak át kell gondolnia, milyen fejlesztéseket tervezett, azok közül melyek valósultak meg és az elkövetkezendő négy évben melyeket kíván megvalósítani. A tervezési folyamat kiterjedt a társadalmi, humánerőforrás-elemzésre, a műszaki infrastruktúra vizsgálatára – ezen belül úthálózat, közművek –, valamint a zöldfelületi rendszer áttekintésére. A stratégia új, tervezett szövege a város honlapjáról letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában