Koronavírus Fejérben

2020.07.15. 12:00

„Menjünk a kaspóba!” – Müller Cecília országos tiszti főorvossal beszélgettünk (videó)

Az ország nagymamájaként is emlegetik Müller Cecília országos tisztifőorvost, aki az elmúlt időszakban a tévéképernyőn át a mindennapjaink részévé vált. Tudtuk, a szakember jócskán kötődik Fejér megyéhez, részint ezért is indultunk útnak: hogy őt egy kicsit jobban megismerjük.

Szanyi-Nagy Judit, videó: Elekes Gergő

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Személyes találkozónk helyszíne a fővárosi székhelyű Nemzeti Népegészségügyi Központ volt. Itt egy tágas, szépen berendezett irodában fogadta háromfős stábunkat Müller Cecília.

– Szinte hiányzott már ez a kis csíptető! – igazgatta meg magán a mikrofont, miközben a bűvös varázsszó is elhangzott: a kaspó.

Rendszerint ugyanis e pulpitus mellett – melyet az internetezők és később ők maguk, a sajtótájékoztatót tartó csapat tagjai is kaspónak neveztek –, a földön landolt az eszköz vége. Apropó, internetezők! A további mémek mellett sem mehettünk el szó nélkül, melyeket az országos tisztifőorvos – ha közvetetten is, de – ugyancsak ismer.

Különleges hely a laboratórium, ahol teljes izoláció szükséges
Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A beszélgetés során természetesen a koronavírus-járványt is érintettük, miképpen arról is érdeklődtünk, mivel foglalkozik pontosan Magyarország egyetlen országos tiszti főorvosa. Arra is fény derült, a napi tájékoztatókra saját ruhatárból öltözködött-e, vagy egy stáb állt mögötte. Ezen kívül megtudtuk: Müller Cecília szabadidejében szívesen kirándul, s ha teheti, minden idejét családjával tölti, legyen a helyszín az ország bármely pontja, netán az otthoni fészek, a Fejér megyei Nagyvenyim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában