tagja az Esély­hálózatnak is

2020.07.19. 07:20

Megnyílt az Alba Mentorház irodája

A Prohászka utca 14. szám alatt nyitották meg hétfőn az Alba Mentorház irodáját, ahol olyan megváltozott munkaképességűeket és fogyatékkal élőket várnak, akik szeretnének a munkaerőpiacra belépni.

Borsányi Bea

A megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalóknak szakemberek segítenek Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az irodát a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány bocsátotta tíz hónapra ingyenesen az Alba Mentor Humán Szolgáltató rendelkezésére, miután az sikerrel pályázott náluk. Az alapítvány nemcsak megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalóknak segít, de azokkal a munkaadókkal is kapcsolatot tart, akik nyitottak ilyen munkavállalók fogadására, vagy már alkalmazzák is őket. Az alapítvány hisz abban, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok, alkalmazkodva a piaci változásokhoz, megoldást találnak a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek alkalmazásával. Az Alba Mentor tagja az Esély­hálózatnak is.

A megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalóknak
szakemberek segítenek Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 2008 óta működő Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány negyedévente ír ki különböző pályázatokat, amelyeken keresztül rászorulókat, elesetteket, hátrányos helyzetűeket, beteg időseket és gyermekeket, valamint fizikai és szellemi fogyatékkal élőket támogat. Az Alba Mentor Humán Szolgáltató tevékenysége így pontosan beleillik a Fehérvár Travel támogatottjainak sorába. Az iroda, ahol különböző szakemberek – többek között szociális munkás, gyógypedagógus, HR-szakértő – várják az ügyfeleket, hogy a munkakeresők kompetenciáit felmérve segítsenek a nekik legmegfelelőbb irányt választani, heti négy napon, hétfőtől csütörtökig 9 és 13 óra között várják az ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában