Koronavírus Fejérben

2020.07.11. 07:15

Megnyílik a posta a Feketehegy-Szárazréten

A környéken élők nagy örömére július második felétől újra megnyitja kapuit Feketehegy-Szárazrét városrészben a Séd utcai postahivatal.

Héjj Vivien

A járványhelyzet miatt kellett bezárni a postát

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A járványhelyzetben a Magyar Postának számos rendkívüli, esetenként sajnos kényelmetlenséget okozó intézkedést kellett bevezetnie. Ennek része volt, hogy márciusban a veszélyhelyzet okán be kellett zárni a Séd utcai postát, így a városrész lakói közel négy hónapon át a több mint tíz kilométerre fekvő maroshegyi intézményben vehették át ajánlott küldeményeiket és csomagjaikat.

A nagy távolság megtétele többeknek problémát okozott, melyet petíció formájában meg is fogalmaztak. „Székesfehérvár Maroshegyre a feketehegyi városrészből autóval, az elkerülő úton 10 kilométert megtéve el lehet jutni, de nincs mindenkinek autója. Kerékpárral és gyalogosan viszont szinte elérhetetlen távol van a maroshegyi hivatal.” – olvasható a „keresetben”.

A járványhelyzet miatt kellett bezárni a postát
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A probléma súlyosságát mutatja, hogy a polgármester online fogadóóráján is felmerült a kérdés, nem lehet-e más megoldást találni a távoli posta helyett. Cser-Palkovics András akkor elmondta, a postafiókokról a posta dönt, nem az önkormányzat.

A járványhelyzet enyhülésével azonban újra visszaállhat a megszokott rend, ugyanis ismét megnyitja kapuit a szupermarketben kialakított postahivatal. Július 20-ától a megszokott nyitvatartási renddel várják az ügyfeleket.

Az átmeneti időszakban szerkesztőségünk a következő, biztonságos útvonalat javasolja a kerékpárosoknak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában