pályázatok, felújítások

2020.07.17. 07:15

Felújítják az óvodát, tervben a minibölcsi Mezőszentgyörgyön

Az önkormányzati munka a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatos volt, természetesen az ügyfélfogadás átalakult. A veszélyhelyzet feloldásával már minden a rendjén megy, a munkatársak időközben vissza is költöztek a felújított polgármesteri hivatal épületébe.

V. Varga József

Lánginé Csík Angéla polgármester Fotó: PT (FMH-archív)

– Megújult az Eötvös Károly utca burkolata, befejeződött az önkormányzat épületének energetikai felújítása – mondta el lapunknak Lánginé Csík Angéla polgármester. – A hivatal épülete új, hőszigetelt nyílászárókat, új tetőt és hőszigetelést kapott, a mozgáskorlátozottak számára liftet és külön mellékhelyiséget építettek. Munkatársaink immár megújult környezetben várják az ügyfeleket.

Jelenleg zajlik az óvoda energetikai felújítása, s megkezdődött a minibölcsőde tervezése. Pályáztak a Köztársaság utca teljes felújítására, valamint a településrendezéshez eszközök beszerzésére is – bíznak a pozitív elbírálásban. Megkezdődtek a faluban a nyári táboroztatások (Erzsébet-táborok), júliusban az iskola, augusztusban az önkormányzat rendezésében vehetnek részt a gyerekek táborban. Egy hét egy gyermek számára csupán 500 forintba (!) kerül, ami magában foglalja a napi négyszeri étkeztetés mellett a különféle színes programokat, kézműves foglalkozásokat, sok játékot és kirándulást.

Lánginé Csík Angéla polgármester Fotó: PT (FMH-archív)

A faluvezető az idei közmunkaprogramról elmondta: négy programot indítottak 21 fővel, ami esetükben nagyon alacsony létszám. A faluban ugyanis szükséges a foglalkoztatás e formája, de nem az önkormányzat határozza meg, hogy hány ember dolgozhat. A munka mennyisége nem csökkent, ezzel a létszámkerettel ugyanazokat a feladatokat kell ellátniuk, amelyeket korábban a többszörösével végeztek.

– Szeretném megköszönni a lakosság segítségét, akik részt vettek a falu szépítésében az önkéntes fűnyírással, így az erre fordított időt a közmunkások vetésre, palántázásra, a gyümölcsös rendezésére tudták fordítani – tette hozzá a polgármester asszony.

Meggyből, cseresznyéből szép termésük volt, amit már feldolgoztak, és a szociális szövetkezet boltjában is jelentős mennyiséget értékesítettek belőlük. A belügyminisztériumi ellenőrzés pozitívan értékelte a településen végzett mezőgazdasági közmunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában