Közösségben tevékenykedni jó

2020.07.21. 07:20

Felmérik az igényeket az abai ifjúság körében

Minden település jövőjében létfontosságú szerepet tölt be, hogy mennyire tudja a helyi fiatalságot bevonni a közösségi életbe. Abán már megtették az első lépéseket afelé, hogy továbbra is jó kezekben legyen a város jövője.

Korondy Tamás

Szeretnék, ha a fiatalok is részt vennének a város életében

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon fontos számunkra a közösségi élet megújítása. Az látszik Abán is, ami nagyon sok helyen, hogy a kistelepülési közösségekből hiányoznak a fiatalok. Van egy réteg, az idősebb generáció, amely hozzászokott ahhoz, hogy közösségben tevékenykedni jó, és van is erre igénye – tájékoztatta lapunkat a polgármester, aki szerint ennek a korosztálynak magától értetődik, hogy egy város vagy település rendezvényének a megszervezésében tevékenyen részt vesz.

Mikula Lajos szerint a fiataloknak sajnos nincs ilyen igényük, s ha őket nem tudják bevonni az újjáéledő abai mindennapokba, akkor gyengülni fog ez az egyébként nagyon jó és erős közösség.

– Úgy döntött az önkormányzat, hogy innentől fogva kiemelten foglalkozunk az Abán élő fiatalokkal, illetve a velük foglalkozó közösségekkel. Elindítottunk egy kimondottan ezeket a közösségeket fejlesztő programot, mely egy több lépcsőből álló folyamat: ennek az egyike rögtön egy ifjúsági felmérés lesz. Itt kérdőíven keresztül kérdezzük meg a helyi fiatalokat arról, hogy mi a véleményük a település életéről, vagy például hogy hova járnak el szórakozni, milyen igényeik lennének, amelyeket helyben meg tudnánk oldani, illetve hogyan tartják a kapcsolatot a többi velük egykorúval.

Szeretnék, ha a fiatalok is részt vennének a város életében
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester elmondása alapján reményeik szerint láthatóvá válnak majd az ifjúság igényei az önkormányzat számára, amely kifejezetten erre az igényfelmérésre építene rá második lépcsőben egy közösségfejlesztő stratégiát.

– Úgy véljük, hogy az ősszel már el is tudjuk indítani ezt a programot, ám előtte már megszervezünk egy ifjúsági képzést. Augusztus 20-ára készülünk egy települési rendezvénnyel, és nagyon szeretnénk, ha a fiatalok is részt vennének a szervezésben, lebonyolításban. Akiket érdekel, számukra szerdán lesz az első foglalkozás, majd a jövő hónapban folytatódik tovább

– zárta a város vezetője. A polgármester hozzátette: az Élő Aba Együttműködés egy elnyert pályázat segítségével támogatja a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában