teljes renoválás

2020.07.24. 15:00

Evangélikus hálaadás a gyúrói parókiáért

Szinte teljes renováláson esett át az épület a hívek legnagyobb örömére. Eme jeles alkalomból hálaadó istentiszteletet is tartottak.

Kecskés Zoltán

Süller Zsolt helyi evangélikus lelkész a megújult parókia előtt Fotó: Pesti Tamás

Örömünnepre gyűltek össze a gyúrói evangélikusok a hétvégén, hálát adni Istennek a felújított parókiáért. Mindezzel hosszú évek reményteli tervezése és várakozása vált valósággá azzal, hogy a Magyar Falu Programban kapott mintegy 15 milliós támogatással lehetőség nyílt az 1912-ben épült lelkészlakás külső és belső felújítására. A szakemberek gondos munkája és a gyülekezeti tagok figyelmes igyekezete nyomán az ünnepre felkészített épület adta a keretet, a tartalmat pedig a bakonycsernyei Szarka István esperes igehirdetése és az öröm, hálaadás és reménység, amellyel előre tekinthet a gyülekezet.

Süller Zsolt helyi evangélikus lelkész a megújult parókia előtt Fotó: Pesti Tamás

A megújult épület otthonául szolgálhat a jövőben egy gyülekezeti munkatársnak, s alkalmas teret nyújthat a közösségépítő programok, táborok megszervezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában