ismeretterjesztő előadás

2020.07.28. 07:50

Erzsébet-táborosok és a védett Sóstó

Erzsébet-táboros gyerekeknek tartott ismeretterjesztő előadást a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület a Sóstó Természetvédelmi Területen.

FMH

A Sóstón lévő, ritkán megnyitott, modern kilátóra is felmásztak az Erzsébet-tábor kis lakói

Fotó: ÖKK

A Sóstó Természetvédelmi Területen egy híján húsz Erzsébet-táboros gyereket vezetett körbe a napokban Sajtos Lajosné, a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület túravezetője.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ is beszámolt róla, a diákok megismerkedhettek a Sóstó kialakulásának történetével, a terület növény- és állatvilágával, majd a gyerekek felmehettek a stadion mellett megépült kilátóba is, ahonnan egészen Pétfürdőig elláttak. Az élmények mellett a fiatalok egy Székesfehérvár természeti értékeit bemutató füzettel is gazdagabbak lettek.

A Sóstón lévő, ritkán megnyitott, modern kilátóra is felmásztak az Erzsébet-tábor kis lakói
Fotó: ÖKK

Az ismeretterjesztő programok tíz évre nyúlnak vissza: a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel együttműködve szervezi meg a Zöld Fehérvár programot az általános és középiskolásoknak. A foglalkozások lényege, hogy megmutassák a diákoknak Székesfehérvár természeti értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában