Jó visszacsatolás lehet a döntésekről

2020.07.03. 07:25

Érkeznek a nemzeti konzultációs ívek

Ma újabb megyei háztartásokba postázzák a nemzeti konzultációs kérdőíveket. Az utcán érdeklődtünk: fontosnak tartják-e az emberek a kezdeményezést, s ha igen, akkor miért?

Nagy Marietta

Nagy László a magyar cégtulajdon erősítését szeretné

- Jó, hogy kikérik az emberek véleményét. Az eddig meghozott kormányzati intézkedések megelőztek egy nagyobb bajt, de amíg nem lesz védőoltás, mindig jelen lesz a vírus. Egyedül az utolsó pont az, amivel nem értek egyet, nem gondolnám, hogy azzal célt lehet érni, hogy szembemegyünk az egyik legnagyobb szervezettel – mondta a 23 éves Flóra, aki szerint azonban a nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszokkal többségében jó visszacsatolást érhet el a kormány.

Flóra szerint jó visszacsatolást adhatnak a válaszok Fotó: Nagy Marietta / Fejér Megyei Hírlap

- Az első pontban feltüntetett kilenc lehetőség közül szerintem a maszkviselést nem kéne újra bevezetni, mert ez mindenkinek egy pluszstressz – mondta Vargacz Norbert. Bár nincs gyereke, de testvére igen, így látta, hogy amíg zárva voltak az iskolák, nagyon sokat kellett a szülőknek foglalkozniuk a gyerekekkel otthon, mert amit addig elmagyaráztak nekik az iskolában, az most a szülőre hárult. Viszont tetszik neki az ötlet, hogy ingyenes legyen az internet a gyerekes családoknak. Ez sok családnak nagy segítség lenne, nem csak járvány idején.

Vargacz Norbert támogatja az ingyenes internetet Fotó: Nagy Marietta / Fejér Megyei Hírlap

Nagy László lapunknak elmondta, ha egy pontot kéne kiemelni, az a 11. lenne, miszerint Magyarország védje meg a magyar cégeket az ellenséges célú külföldi felvásárlástól: – Ez nagyon jó ötlet, mert sok multinacionális céget magyar tulajdonban is lehetne működtetni. Nemcsak megvédeni kellene, hanem vissza is kéne vásárolni és magyar tulajdonba helyezni e cégeket.

Nagy László a magyar cégtulajdon erősítését szeretné Fotó: Nagy Marietta / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában