Holdfény sétány: fürdés csak saját felelősségre?

2020.07.10. 07:05

Eltűntek a kordonok a gárdonyi strandról

Újabb fejlemény történt csütörtökön a gárdonyi Holdfény sétány szabad partszakaszán. Ahol korábban kordonok álltak, hogy lezárják az építési területként nyilvántartott partszakaszt, ott mostanra eltűnt az akadály.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt a napokban megírtuk, kordonokkal zárták le a fürdőzők által használt Holdfény sétány szabad partszakaszát, amelyet évtizedek óta szabadstrandként ismernek az emberek, noha valójában jogilag nem az.

A partfal-rekonstrukció ezért is hagyhatta munkaterületként ezt a részt, s ezért került ki a kivitelező kerítése a területre, amely csütörtök ­délelőttre eltűnt onnan. Jelenleg sem az önkormányzat, sem a Vízügy nem felelős a területért – kaptuk az információt –, így az egyedüli lehetséges cselekvő az ügyben a kivitelező. Lapunk megkereste az érintettet, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre. A fürdőzők mégis jönnek, ahogy a kánikula is.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kordonok-a-gardonyi-parton-4128476/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában