augusztus 15-éig

2020.07.31. 07:05

Éljünk a lehetőséggel, válaszoljuk meg a Nemzeti konzultáció kérdéseit!

Alig több mint két hét áll rendelkezésre arra, hogy megválaszolják az új Nemzeti konzultáció kérdéseit.

FMH

Wilhelm Ottó

Fotó: család

A kitöltött űrlapot augusztus 15-éig lehet – térítésmentesen – visszajuttatni a megadott címre, s ugyaneddig az időpontig érhető el az online formátumú ív is. Tolcsvay Béla zenész már visszaküldte azt, hiszen álláspontja szerint, ha a Kormány kikéri a magyar emberek véleményét, akkor a válaszlehetőséggel élni kell. Fontos is ez a mozzanat, mivel a magyarokat érintő kérdésekben az állampolgárok nélkül nem cselekedhet az országvezetés – mondja –, velük együtt felelősebb döntéseket tudnak hozni. Úgy véli, a lap kérdései a mindennapi életben megtalálható, érzékelhető problémákkal foglalkoznak, azok kimerítőek.

Tolcsvay Béla
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Wilhelm Ottó gyermekorvos, író megkeresésünkre elmondta: a konzultáció jelenlegi formáját jelentős előrelépésnek, haladásnak értékeli. Véleménye szerint a kérdésekre adott válasz a család- és hazaszeretet, továbbá a lelki gazdagság alapján egyértelműen és határozottan eldönthető. – Mivel a biológiában, űrtechnológiában a visszacsatolás elengedhetetlen, jogos ezt a társadalom irányításában is alkalmazni és tovább finomítani – szemléltette, majd hozzátette: – Engem – vitathatatlan jelentőségén túl – nemcsak a válaszadás, hanem a közérdekű kezdeményezés, a jobbító szándékú problémafelvetés lehetőségének a megteremtése is érdekel, hiszen a közvélemény-kutatások is irányítottak. Tehát a következő konzultációk kapcsán spontán társadalmi és közösségi igények jelzésének a lehetőségét várnám.

Wilhelm Ottó
Fotó: család

A doktor elmondta, aki megfelelő tanultsággal, műveltséggel, jó szándékkal rendelkezik, tudja, milyen választ ad. A konzultáció kitöltésével célunk kell legyen, hogy mindig előrébb jussunk, és ha lehet, a jobbítás, a javaslatok, az esetleges észrevételek az irányítók asztalára kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában