szebbé tett környezet

2020.07.01. 07:45

Egynyári növények a Gyöngyvirág oviban

A koronavírus-járvány miatt az idei évben elmaradt a „Mesés kiskertek” óvodásoknak kiírt kertépítő programja, de nem maradtak díszes kert nélkül a jelentkezők.

Korondy Tamás

Gyönyörű a kert a Gyöngyvirág oviban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A város polgármestere és a Városgondnokság minden intézménynek küldött dísz- és egynyári növényeket, amelyekkel hozzájárultak az óvodai környezet szebbé tételéhez. A „Mesés kiskert” pályázatot ovisoknak hirdették meg, hogy tudatosuljon bennük a környezettudatos életmód. Az akcióhoz kapcsolódó rendezvényt május 29-én tartották volna meg, de a járvány miatt elmaradt – tudtuk meg Deák Lajosné önkormányzati képviselőtől, aki köszönetet mondott a Városgondnokságnak a gesztusért. A kisgyerekek az óvónénikkel együtt ültették el a kapott virágokat, növényeket.

Gyönyörű a kert a Gyöngyvirág oviban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Béndek Gáborné a szót átvéve elmondta: a gyermekek nagyon élvezték az előkészületeket, a kert megtervezését, az eszközök elkészítését. Az óvodavezető szerint fontos a gyermekek számára, hogy megismerkedjenek azokkal a növényekkel, amelyeket elültetnek. Aktívan vették ki a részüket mindenből a kicsik, így szomorúan vették tudomásul, hogy elmarad a rendezvény. Béndek Gáborné elmondása szerint számos élményt és tapasztalatot szereznek egy ilyen kezdeményezés által a kisebbek (például ültetnek, locsolják a virágokat, ősszel levélsöprésben segítenek), melyeket később, felnőtt korukban jól tudnak majd hasznosítani. Az óvoda profiljába nem is vághatna jobban bele egy ilyen program, hiszen a Gyöngy­virág örökös zöld óvoda címmel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában