polgárőrség

2020.07.11. 07:25

Ajándék autót kapott a felcsúti önkormányzat

Gépkocsit adományozott az újjászerveződő polgárőrség munkájának segítésére Mészáros Lőrinc. Az ajándék-autót a Mészáros Csoporthoz tartozó M1 Flotta biztosította a felcsúti önkormányzatnak.

Zsohár Melinda

Tegnap délelőtt vették át a felcsútiak az új autót

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A külsőleg az eredeti szépségében felújított községháza előtt vette át az önkormányzatnak adományozott gépkocsit Szabó Péter alpolgármester és Sisa András jegyző az adományozó megbízottjától. Az M1 Flotta ügyvezető igazgatója, Urfi Beatrix nyújtotta át a Suzuki Vitara kocsi kulcsait az alpolgármesternek.

Felcsúton régóta működik polgárőrség, s bár a Váli-­völgyben és Felcsúton is jó a közbiztonság, a lakosság megnyugvással veszi, ha a helyi lakosokból alakult polgárőrség támogatja, kiegészíti az egyenruhások munkáját. Helyismeretük, lokálpatriotizmusuk és az önkéntes vállalásuk révén tisztelet övezi őket. Az eddigi vezető megromlott egészségi állapota miatt kérte felmentését, jelenleg folyik a polgárőrség újjászervezése. Kiss József nyugállományú rendőrtiszt vállalta a vezetést, a toborzást és az önkéntesek újraszervezését, hogy folytatódjék a hagyomány.

Pénteken délelőtt vették át a felcsútiak az új autót
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Lőrinc volt polgármesterként és elkötelezett felcsútiként fontosnak tartotta a segítségnyújtást, amit a gépkocsi adományozásával tett meg. A legtöbb településen probléma a járőrözésre használható autó beszerzése, üzemanyaggal való ellátása. Ez a gond nem nyomasztja a leendő polgárőrséget, innen startolni sokkal könnyebb lesz, vélik a helybéliek.

A koronavírus miatti megszorítások idején elmaradtak a szokásos rendezvények, az iskolai és községi jeles eseményeket zárt vagy szűk körben tartották meg csupán. Az augusztusi falunapon vélhetően már az újjáalakult polgárőrség is jelen lesz, és hamarosan felbukkan az utcákon a fehér autójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában